Tuusulan museot syksyn aukioloaikoihin

27.08.2020

Erkkola. Kuva Antti KallioSyyskuu tuo muutoksia Tuusulan museon kohteiden aukioloaikoihin. Aleksis Kiven kuolinmökki on avoinna viikonloppuisin klo 12–17. Halosenniemi on "Piirustuskoulusta maailmalle" -näyttelyn loppuun 6.9. asti avoinna ma–su klo 11–18 ja 12.9. alkaen ti–su klo 12–17. Taiteilijakoti Erkkolassa pääsee "Muumeja ja maalauksia" -näyttelyyn tutustumaan vielä 20.9. saakka talon ollessa auki ke–su klo 12–17. Museoissa noudatetaan talokohtaisia kävijärajoituksia sekä muistutellaan turvaetäisyyksistä ja hygieniaohjeista turvallisen vierailun varmistamiseksi.

Halosenniemessä ehtii vielä tutustua "Piirustuskoulusta maailmalle – Albert Gebhard Pekka Halosen vieraana"-näyttelyyn. Seuraava 15.9. avautuva näyttely "Metsän siimeksessä" tuo esille maisemamaalauksia Pekka Halosen ohella muilta aikalaistaiteilijoilta kuten Eero Järnefeltiltä, Helmi Bieseltä, Hugo Simbergiltä ja Ferdinand von Wrightiltä. Lisäksi näyttelyssä on mukana nykytaiteilija Kim Simonssonin veistoksia.

Kesän ajan Erkkolassa ovat ihastuttaneet rakastetut muumihahmot ja niiden luojan Tove Janssonin taide näyttelyssä "Muumeja ja maalauksia". Seuraavaksi Erkkolassa avautuu näyttely "Tähtiä kuin Otavassa, poikia on Jukolassa", jossa nähdään Aleksis Kiven Seitsemän veljestä -kirjan kuvituksia Akseli Gallen-Kallelalta, Marcus Collinilta, Erkki Tantulta, Matti Visannilta ja Riitta Nelimarkalta 29.9. alkaen.

Halosenniemiwww.halosenniemi.fi
Taiteilijakoti Erkkolawww.erkkola.fi
Aleksis Kiven kuolinmökkiwww.tuusula.fi/aleksiskivenkuolinmokki

Takaisin