Tiernapojat ja muuta jouluista musiikkia Halosenniemessä

12.12.2017

Tunnelmallinen joulukonsertti Halosenniemen museossa ti 19.12. klo 18.00 ja 20.00. Konsertin keskeisenä teoksena on Tiernapojat-joulukuvaelma. Kuvaelmaa on esitetty Suomessa ainakin parinsadan vuoden ajan - sekä erilaisina paikallisversioina että nykyisin myös eri tavoin modernisoituna. Halosenniemessä nähtävä Tiernapoikaesitys on lähtökohdiltaan perinteinen, mutta neljän laulajan lisäksi tarinaa vie eteenpäin kuusihenkinen soitinyhtye, joka välisoittoineen ja musiikillisine kommentteineen saa teoksessa yhtä ison roolin kuin laulukvartetti. Kaikkien tuntema teos saa soittimien myötä aivan uudenlaisen ilmeen.

Tiernapoikien lisäksi konsertissa kuullaan muuta jouluista musiikkia Suomesta ja ulkomailta. Sibelius joululauluineen on toki ohjelmassa mukana. Halosenniemessä laulut soivat synnyinkotinsa naapurissa.

Mauri Saarikosken kokoama ammattimuusikoiden Tiernapoikajoukko on aloittanut jo 1970-luvun lopulta esiintyen eri kokoonpanoissa mitä erilaisimmissa paikoissa koulujuhlista vanhainkoteihin ja peräti jouluaattona vankilassa. Nykyisessä kokoonpanossa on mukana mm. jäseniä Dallape-orkesterista, joka esiintyi itsenäisyyspäivänä Linnan juhlissa.

Yhtyeessä esiintyvät: Anssi Häkkinen, laulu; Marko Puro, laulu; Ville Salonen, laulu; Juha Hostikka, laulu ; Anna-Leena Rysä, huilu; Mauri Saarikoski, viulu; Leena Tuomisto-Saarikoski, viulu; Heidi Ketola, alttoviulu; Timo Seppänen, kitara; Hannu Rantanen, kontrabasso.

Ennen konsertteja talon museokauppa on auki.

Molemmat konsertit ovat loppuunmyyty.

Liput alkaen 12,50 €, www.lippu.fi

Lippuja myydään ovelta tuntia ennen esitystä, jos se ei ole loppuunmyyty. Hinta ovella 15,00 €.

 

HALOSENNIEMI

Rantatie, Tuusula

p. 09 8718 3466, 040 314 3436

www.halosenniemi.fi

www.facebook.com/halosenniemi

Takaisin