Stig esiintyy Halosenniemessä – osallistu virtuaaliselle keikalle

04.06.2021

Stig esiintyy Halosenniemen museossa! Kyseessä on artistin virtuaalinen esiintyminen Halosenniemen pohjalta laaditussa HALO Avoin Ateljeessa, virtuaalisessa museossa, jonka Tuusulan kunta avasi kesäkuussa 2020. Esiintyminen on katsottavissa 4.6.2021 alkaen HALO Avoin Ateljeen sivustolla.

– Edellisen kerran Stig lauloi HALO Avoin Ateljeessa joulun 2020 alla. Nyt halusimme järjestää esiintymisen koulujen lukuvuoden päätöksen kunniaksi. Päättäjäisviikonloppuna on edelleen voimassa kokoontumisrajoituksia. Stigin virtuaalinen esiintyminen on tapa juhlistaa tätä hetkeä kaikki yhdessä ja samalla koronaturvallisesti. Haluan toivottaa onnea lakkiaan juhliville ylioppilaille ja kaikille muille kesälomille siirtyville lapsille ja nuorille. Nautitaan kaikki kesästä! sanoo pormestari Arto Lindberg.

–HALO Avoin Ateljeehen on tuotu myös uusia ominaisuuksia: HALOssa voi nyt tutustua paitsi taideteoksiin, niin 360-kuviin teosten kuvauspaikoista. Katsoja pääsee näin vertailemaan maalausta ja maalausmaisemaa, kertoo viestintäpäällikkö Paula Miettinen.

Tuusulan HALO Avoin Ateljee avasi ovensa ensimmäisen kerran 17.6.2020. HALO Avoin Ateljeessa voi tutustua tällä hetkellä Pekka Halosen (1865−1933) valikoituihin teoksiin.

Käytännössä HALOon pääsee menemällä älylaitteella ilmoitettuun osoitteeseen tai lukemalla QR-koodin. Ateljeessa voi vierailla vaikka kotisohvalta käsin kellonaikaan katsomatta.

− HALO Avoin Ateljee on osa kulttuurin Tuusulan tarjontaa. Olemme kunta, joka on tunnettu Tuusulan Rantatien perinnöstä ja kultakauden taiteilijoista, mutta myös siitä, että kunnassamme kulttuuri ja taide elävät tässä päivässä. AR-museo ja Stig ilmentävät monin tavoin sitä kirjoa, mitä kulttuuri ja taide voivat tänä päivänä olla, pormestari Arto Lindberg arvioi.

Näin sinäkin pääset HALO Avoin Ateljeehen

Tervetuloa HALO Avoin Ateljeen näyttelyn avajaisiin siellä, missä sinä olet juuri nyt. Ota älylaitteesi ja mene osoitteeseen elamisentaidetta.fi/halo ja pääset nauttimaan taiteesta omassa tahdissa, musiikin säestämänä. Näyttely on avoinna ympäri vuorokauden ja missä ikinä liikutkin.

 

Lisätiedot:

Pormestari Arto Lindberg, arto.lindberg@tuusula.fi, 040 314 3101

Viestintäpäällikkö Paula Miettinen, paula.miettinen@tuusula.fi, 040 314 2004

 

Jokainen meistä on oman elämänsä taiteilija. Tuusulassa voi rakentaa omanlaisensa elonkaaren: pienen kunnan edut, suuren kaupungin kyljessä antavat mahdollisuuksia vaikka mihin. Vireät kyläyhteisöt, lukuisat museot ja persoonalliset tapahtumat pitävät kunnan sykettä yllä. Irtioton maailman ääriin voi silti helposti tehdä, onhan alueellamme Suomen kansainvälisin lentokenttä. Tuusula − Elämisen taidetta. www.tuusula.fi.

Takaisin