Radiokuunnelmia ja sukkapuikkojen kilinää Halosenniemessä

17.11.2017

Antti Halonen Halosenniemen edustalla vuonna 1953. Kuva Tuusulan museoRadio tarjosi 1920-luvun lopulta lähtien tietoa ja ajanvietettä. Sitä kuunneltiin hartaasti tai puhdetöitä ja kodin askareita tehden. Halosenniemessä tarjoutuu nyt tilaisuus levollisen iltapäivähetken viettoon radioesitelmien ja oman käsityön tai luonnoslehtiön äärellä lauantaina 25.11. klo 13 alkaen.

Iltapäivän esitelmöitsijä on Pekka Halosen poika, kulttuurin monitoimimies Antti Halonen (1903-1985). Hän käsikirjoitti muiden toimiensa ohessa myös lukuisia esitelmiä ja pakinoita, joissa hän kertoi lämpimästi ja värikkäästi elämästä Tuusulan taiteilijayhteisössä. Yleisradion arkistosta on saatu kuultavaksi kaksi Antti Halosen itsensä lukemaa radioesitelmää: "Satavuotisjuhlia Tuusulassa" (1965) ja "Jouluvaloja vanhassa Tuusulassa" (1965).

Radioesitelmät ovat puolen tunnin mittaisia. Ensimmäisessä aiheena on Tuusulan taiteilijayhteisö ja sen merkitys sekä satavuotisjuhliaan viettävät taiteilijat Pekka Halonen, Jean Sibelius ja Akseli Gallen-Kallela. Jälkimmäisessä esitelmä vie meidät joulun tunnelmiin, kun Antti Halonen kertoo lapsuutensa jouluista ja perinteistä. Kumpikin ohjelma on tullut radiosta ensiesityksen jälkeen uusintoina. Ennen radioesitelmiä vt. kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Jaana Koskenranta kertoo lyhyesti Antti Halosesta. Tilaisuudessa voi kysellä neuvoja vaikka sukan kantapään kutomiseen. Halosenniemessä voi tutustua esillä olevaan "Taide elää" -näyttelyyn, jossa esitellään Tuusulan kunnan taidekokoelman ja Tuusulan taidemuseolle deponoitujen kokoelmien helmiä.

Kirjailija Antti Halosen radiokuunnelmia
la 25.11. klo 13
Kuunnelmat "Satavuotisjuhlia Tuusulassa"  ja "Jouluvaloja vanhassa Tuusulassa"
Vt. kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Jaana Koskenranta kertoo Antti Halosesta
Museon pääsymaksu 8/6/2 €.

HALOSENNIEMI
Tuusulan taidemuseo
Rantatie, Tuusula
p. 09 8718 3466, 09 8718 3465
www.halosenniemi.fi
www.facebook.com/halosenniemi
Avoinna
12.9.-10.12. ti-su klo 12-17
Pääsymaksut
8/6/2 €. Museokortti-museo.

 

Takaisin