Teemaopastuksia taiteilija-Halosista

21.05.2018

Pekka Halonen, Näköala Väisälänmäeltä 1918, HAM, Aune ja Elias Laaksosen kokoelma. Kuva Hanna RikkonenHalosenniemen kesänäyttely "Talonpojista taiteilijoiksi" esittelee laajaa Halosten taiteilijasukua. Näyttelyn liittyvät teemaopastukset kuullaan 24.5. ja 31.5. Ensimmäisen illan teemana on veljekset Pekka ja Heikki Halonen ja jälkimmäisen aiheena serkukset Antti ja Arttu Halonen.

Isoveli ja pikkuveli - Pekka ja Heikki Halonen

Pekka Halonen oli ensimmäinen taidetta opiskelemaan lähtenyt Halonen. Hänen esimerkkinsä ja kannustuksensa oli suuri veljille ja serkuille. Pikkuveljeään Heikkiä hän rohkaisi ja tuki myös taloudellisesti opintojen ja taiteilijanuran alussa. Museoassistentti Emmi Kaartinen kertoo veljeksistä torstaina 24.5. klo 18.

Halosenniemen uuninsuuluukku, tekijä Arttu Halonen. Kuva Tarja KärkkäinenSerkukset Antti ja Arttu Halonen

Antti Halonen oli taidemaalari veljensä Pekan tavoin, mutta myös rakennusmestari. Arttu-serkku puolestaan oli kuvanveistäjä ja maamme ensimmäinen ammatillinen taidevalaja. Serkusten merkitys Halosenniemen taiteilijakodin valmistumiseen oli merkittävää. Heidät esittelee museovirkailija Heidi Koponen torstaina 31.5. klo 18.

Halosenniemen "Talonpojista taiteilijoiksi" -näyttelyssä on esillä maalaustaidetta, kuvanveistoa, musiikkia ja taidevalantaa. Halosten taideilmaisulle on yhteistä vankka suomalaisuuden leima ja kansallisen kuvaston rakentaminen. Kansankuvauksen ja suomalaisen maiseman tulkinnassa on talonpoikaisjuurien myötä omakohtaista aitoutta – ihmiset kuvataan todellisiksi kansanihmisiksi ja maisemista voi aistia maanviljelijän kunnioittavan ja tasapainoisen suhteen elinympäristöön sekä syvän luonnonrakkauden. Näyttely on esillä 2.9. asti.

Isoveli ja pikkuveli – Pekka ja Heikki Halonen
to 24.5. klo 18
museoassistentti Emmi Kaartinen.
Museon pääsymaksu 8/6/2 €, Museokortti

Serkukset Antti ja Arttu Halonen
to 31.5. klo 18
museovirkailija FM Heidi Koponen
Museon pääsymaksu 8/6/2 €, Museokortti

HALOSENNIEMI
Tuusulan taidemuseo
Rantatie, Tuusula
p. 09 8718 3466, 09 8718 3465
www.halosenniemi.fi
www.facebook.com/halosenniemi
www.instagram.com/halosenniemi


Avoinna
1.5.–2.9. ti–su klo 11–18

Pääsymaksut
aikuiset 8 €
eläkeläiset, opiskelijat 6 €
lapset (7–17 v.) 2 €
Museokortti-museo.

Takaisin