Kesäkonsertteja Halosenniemessä

25.06.2018

Heinäkuun alkupuolella Halosenniemessä järjestetään kaksi tunnelmallista konserttia. 3.7. tiistai-illan konsertissa kuullaan Oskar Merikannon sävellyksiä ja 6.7. juhlistetaan Eino Leinon päivää perinteisellä puutarhakonsertilla.

Saarikosket Halosenniemessä 03072018Oskar Merikannon syntymästä tulee kesällä kuluneeksi 150 vuotta. Halosenniemen "Kesäillan konsertissa" hänen sävellyksiään esittää jousikvartetti á la Saarikoski laulusolistinaan Juha Hostikka. Konsertissa kuullaan lisäksi Heimo Kasken teos "Romanssi", joka on omistettu Pekka Halosen viulistiveljelle Heikki Haloselle. Jousikvartetissa soittavat viulistit Mauri Saarikoski ja Leena Tuomisto-Saarikoski, alttoviulisti Heidi Ketola sekä sellisti Katariina Saarikoski. Tiistaina 3.7. klo 18 esitettävään konserttiin on liput 15 €, joita voi varata ennakkoon osoitteesta www.lyyti.in/kesaillankonsertti2018.

Janne Hovi ja Taina Piira Halosenniemen Eino Leinon päivän konsertissa. Kuva Tarja KärkkäinenEino Leinon -päivän konsertti

"Näin unta kesästä kerran" on tämän vuoden Halosenniemen puutarhakonsertin teemana perjantaina 6.7. klo 15. Eino Leinon runoihin tehtyjä sävellyksiä laulavat ja laulattavat tuttuun tapaan sopraano Taina Piira ja pianisti Janne Hovi. Tule kuuntelemaan ja laulamaan mukana! Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Kesän taidenäyttelyssä Halosten taiteilijasukua

Halosenniemen "Talonpojista taiteilijoiksi" -näyttelyssä on esillä maalaustaidetta, kuvanveistoa, musiikkia ja taidevalantaa. Halosten taideilmaisulle on yhteistä vankka suomalaisuuden leima ja kansallisen kuvaston rakentaminen. Kansankuvauksen ja suomalaisen maiseman tulkinnassa on talonpoikaisjuurien myötä omakohtaista aitoutta – ihmiset kuvataan todellisiksi kansanihmisiksi ja maisemista voi aistia maanviljelijän kunnioittavan ja tasapainoisen suhteen elinympäristöön sekä syvän luonnonrakkauden. Näyttely on esillä 2.9. asti.

HALOSENNIEMI
Tuusulan taidemuseo
Rantatie, Tuusula
p. 09 8718 3466
www.halosenniemi.fi
www.facebook.com/halosenniemi
www.instagram.com/halosenniemi
Avoinna
2.5.–2.9. ti–su klo 11–18
Pääsymaksut
aikuiset 8 €
eläkeläiset, opiskelijat 6 €
lapset (7–17 v.) 2 €
Museokortti-museo

Takaisin