Draamaesityksiä Maijasta ja Martasta

05.07.2018

Maija Halosta esittää Marika Sampio-Utriainen. Kuva Heidi KoponenHalosenniemessä ja Erkkolassa nähdään heinäkuussa draamaesityksiä liittyen talojen näyttelyihin. "Maija – rakkaudesta Halosenniemeen" ja "Martta Wendelin – rakkaudesta kultaisiin päiviin" esitykset on käsikirjoittanut Marika Sampio-Utriainen ja hän myös esittää molemmat roolit.

Maija Halosen (os. Mäkisen) elämä taiteilija Pekka Halosen rinnalla oli monimuotoista. Pianistin urasta haaveillut nainen Sortavalasta päätyi kahdeksan lapsisen perheen äidiksi, jonka arkea määrittivät puutarha- ja kotityöt, ompelu, käännöstyöt ja ajanvietto Tuusulanjärven taiteilijayhteisön naisten kanssa. Musiikki säilyi mukana pianonsoiton opetuksen ja kotikonserttien muodossa – myös tukien miehensä työtä. "Soitathan, Maija, taas pianoa! Se on niin rauhoittavaa ja silloin työnteko on helppoa!"

"Maija Halonen – rakkaudesta Halosenniemeen" -draamaesitys nähdään Halosenniemessä elokuussa to 16.8. klo 15 ja ke 22.8. klo 17 alkaen. Museon pääsylipun hinnalla 8/6/2 € tai Museokortilla.

Martta Wendelin -draamaesitys, näyttelijä Marika Sampio-Utriainen. Kuva Päivi Ahdeoja-MäättäMartta Wendelin – rakkaudesta kultaisiin päiviin

"Martta Wendelin – rakkaudesta kultaisiin päiviin" -draamaesitys on tarina Martta Wendelinin elämänkaaresta, nuoruuden suruista ja etsikkoajoista tunnetuksi kuvittajaksi ja seesteiseen Tuusulan kauteen asti. Draamaesitys nähdään seuraavan kerran Tuusula-päivänä 22.7. klo 14, jolloin päivän ajan Erkkolaan on vapaa pääsy. Muut draamaesitykset nähdään 12.8. ja 16.9. klo 14, ja sisäänpääsy museon pääsymaksulla 5/4/2 € tai Museokortilla.

Halosenniemi
Tuusulan taidemuseo
Halosenniementie 4–6 (Rantatie), Tuusula
p. 09 8718 3466
Avoinna 2.5.–31.8. ti–su klo 11–18
www.halosenniemi.fi
www.facebook.com/halosenniemi
www.instagram.com/halosenniemi

Taiteilijakoti Erkkola
Tuusulan taidemuseo
Rantatie 25, Tuusula
Puh. 09 8718 3471
Avoinna 2.5.–31.8. ti–su klo 11–18
www.erkkola.fi
www.facebook.com/erkkola
www.instagram.com/taiteilijakoti_erkkola

 

Takaisin