Tervetuloa kuuntelemaan Heikin päivän konserttia Halosenniemestä

19.01.2021

Halosenniemen museo julkaisee Heikin nimipäivänä, tiistaina 19.1. videotaltioinnin pienoiskonsertista Tuusulan museon YouTube-kanavalla. Siinä kuullaan Pekka Halosen veljen, viulisti Heikki Halosen esittely ja Sibeliuksen musiikkia. Samalla nähdään tunnelmakuvia Halosenniemestä sekä Pekka Halosen maalauksia veljestään.

Pekka ja Maija Halosen aikaan Halosenniemen elämään kuuluivat kotikonsertit. Pekan veli, konserttiviulisti Heikki Halonen (1882–1932) oli usein solistina. Hän oli kapellimestari Robert Kajanuksen suojatti ja oli myös mukana soittamassa Pariisin maailmannäyttelyssä vuonna 1900 nuoresta iästään huolimatta. Heikki Halosella oli vahva esiintymispelko, mutta hän soitti mielellään kotoisassa Halosenniemessä. Sibeliuksen mukaan Heikki soitti hänen viulukonserttojaan paremmin kuin muut.

Halosenniemessä taltioidussa esityksessä kuullaan Jean Sibeliuksen kappaleet Souvenir op. 79/1 sekä Rondino op. 81/2. Esiintyjinä ovat Mauri Saarikoski, viulu ja Kimmo Ruotsala, piano. Esityksen on käsikirjoittanut Tuusulan museolta Johanna Rinta-aho, Tarja Kärkkäinen ja Kirsi Leimu. Videon kuvauksesta, äänityksestä ja leikkauksesta vastaa media-assistentti Lassi Kivikangas.

Taltiointi on katsottavissa Tuusulan museon YouTube -kanavalla https://youtu.be/RnhAEf_yDhY

Pekka Halonen, Heikki soittaa 1906, yksityiskokoelma. Kuva Toimituskuva

Pekka Halosen maalaus Heikki soittaa vuodelta 1903, yksityiskokoelma. Kuva Toimituskuva.

Halosenniemi
Halosenniementie 4–6 (Rantatie), Tuusula
p. 040 314 3466
www.halosenniemi.fi
www.facebook.com/halosenniemi
www.instagram.com/halosenniemi

Takaisin