Tervetuloa Halosenniemeen!

Halosenniemi Kuva Kari Kohvakka 2020Taidemaalari Pekka Halosen vuonna 1902 valmistunut kansallisromanttinen ateljeekoti Halosenniemi sijaitsee Tuusulanjärven rannalla. Alkuperäiseen asuunsa entisöity Halosenniemi toimii taidemuseona, joka kertoo Pekka Halosen taiteesta, hänen elämäntyöstään ja ystävistään, jotka loivat maineikkaan Tuusulan Rantatien taiteilijayhteisön. Museon erikoisnäyttelyt esittelevät Pekka Halosen taidetta yhdistäen sitä hänen aikalaistensa ja myöhempien aikakausien tuotantoon.
 
Halosenniemen kokonaisuuteen kuuluu myös Maija ja Pekka Halosen puutarha, joka on palautettu alkuperäisen kaltaiseksi. Taiteilijan luontokäsitystä kunnioittaen koko Halosenniemen alue on lain nojalla rauhoitettu luonnonsuojelualue. Tämän vuoksi alueella ei saa leiriytyä, tehdä tulta, ajaa moottoriajoneuvolla tai polkupyörällä, tupakoida, kalastaa tai tuoda koiria.

Käynti museossa

Halosenniemi on avoinna talvikaudella syyskuusta huhtikuulle tiistaista sunnuntaihin klo 12–17. Tarkempia aukiolotietoja sekä tietoja pääsymaksuista, opastuksista, museokaupasta ja yhteystiedoista löydät Vierailuinfo-sivulta.

Otamme museoon sisälle kerralla enintään 30 henkeä turvavälien mahdollistamiseksi. Suosittelemme kävijöillemme maskien käyttöä.

Ryhmät: Otamme tällä hetkellä vastaan enintään 20 hengen ryhmä- ja opastusvarauksia.

Tervetuloa museoon – turvallisesti
Tutustu museon ohjeistukseen >

Näyttely nyt

Metsän siimeksessä
15.9.–29.11.2020

Halosenniemen näyttelyssä "Metsän siimeksessä" on esille maisemamaalauksia Pekka Halosen ohella muilta aikalaistaiteilijoilta, kuten Akseli Gallen-Kallelalta, Eero Järnefeltiltä, Helmi Bieseltä ja Ferdinand von Wrightiltä sekä nykytaiteilija, kuvanveistäjä Kim Simonssonin luontoa peilaavia teoksia.

Halosenniemi – Pekka Halonen

Taiteilija Pekka Halosen suunnittelema ateljeekoti Halosenniemi valmistui Tuusulanjärven rannalle vuonna 1902. Pekka Halosen henkilöhistoriasta ja Halosenniemestä on luettavissa Ateljeekoti-osiosta.

Tuusulan kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut täynnä mahdollisuuksia


Halosenniemi Instagramissa

Instagram Halosenniemi etusivu