Halosenniemen näyttelyt

Halosenniemessä on kolme vaihtuvaa näyttelyä vuodessa esitellen Pekka Halosen taiteen lisäksi muiden taiteilijoiden teoksia.

Halosenniemen tapahtumia

Halosenniemen monipuoliset näyttelyiden oheisohjelmat ja muut tapahtumat tarjoavat konsertteja, teatteria ja luentoja.

Vapaaehtoistyö

Tuusulan museon vapaaehtoistyössä pääsee kurkistamaan kulisseihin ja tutustumaan museoammattilaisten arkeen. Koko ajan etsitään uusia ja mielenkiintoisia työtehtäviä. Vapaaehtoiset ovat avustaneet esimerkiksi erilaisissa tapahtumissa, näyttelyrekvisiitan tekemisessä, pihatalkoissa ja avustaneet oppimateriaalien suunnittelussa. Keväällä 2020 vapaaehtoisten kanssa aloitettiin Tuusulan nykydokumentointi valokuvaamalla.

Museon opetuspalvelut

Tuusulan museon opetuspalvelut tarjoavat elämyksiä ja oivalluksia erityisesti koulu- ja varhaiskasvatusikäisille lapsille. Kaikki palvelut ovat maksuttomia Tuusulan kouluille ja päiväkodeille. Lähiopetuksen lisäksi tehdään erilaisia oppimateriaaleja, järjestetään oppitunteja verkossa ja osallistutaan yhteistyössä tehtäviin hankkeisiin. Tärkeä osa toimintaa on toteuttaa Tuusulan kulttuurikasvatussuunnitelmia.

Museo verkossa

Tuusulan museo tuottaa erilaisia näyttelyesittelyitä, haastatteluita ja muuta aineistoa, joita julkaistaan muun muassa Tuusulan museon Youtube-kanavalla. Tuusulan historiaan voi tutustua Virtuaali-Tuusula -verkkosivustolla. Tuusulan museon sivuilla on myös runsaasti oppimateriaalia varhaiskasvatukselle ja kouluille.