Näyttelyt 2019

Halosenniemen ateljeePyhät on pihlajat pihalla
Pekka Halosen maisemamaalauksia
22.1.–5.5.2019
Pekka Halonen (1865–1933), Suomen kultakauden keskeinen taiteilija, on tunnettu ennen kaikkea suomalaisen luonnon kuvaajana. Luonto edusti Haloselle jotain ikuista ja pyhää – pysyvyyttä muuttuvassa maailmassa. Näyttelyn maisemamaalausten keskiössä ovat Pekka Halosen pihlaja-aiheet, joita hän kuvasi koko uransa ajan.

Lisää näyttelystä >

Naisia tupa täynnä
– Maalauksia naisilta kuin naisistakin
14.5.–8.9.2019
Kesällä Halosenniemi täyttyy naisista muuttuvissa rooleissa. He ovat loistavia taiteilijoita, malleja, innoittavia muusia, rakkaita vaimoja, lapsia – joskus viettelijättäriäkin. Pekka Halosen lisäksi näyttelyn taiteilijoita ovat muun muassa Elin Danielson-Gambogi, Maria Wiik, Helene Schjerfbeck, Anna Sahlstedt, Amelie Lundahl, Fanny Churberg, Ellen Thesleff, Venny Soldan-Brofeldt, Albert Edelfelt, Akseli Gallen-Kallela, Eero Järnefelt, Tyko Sallinen, Eero Nelimarkka.

Lisää näyttelystä >

Taide pitkä, elämä lyhyt
– Halosenniemen museo 70 vuotta
17.9.–8.12.2019
Halosenniemessä Suomen taiteen kultakausi on autenttisesti läsnä. Oma koti karunkauniilla kallioniemellä oli Pekka Haloselle ehtymätön inspiraation lähde. Halonen asui perheineen ateljeekodissaan Tuusulanjärven rannalla sen valmistuttua vuonna 1902 elämänsä loppuun asti. Nykyisin Halosenniemi on taiteilijakotimuseo, joka keskittyy asiantuntijana Pekka Halosen elämän ja taiteen tallennus-, tutkimus- ja näyttelytoimintaan. Näyttelyssä on esillä Halosen ja hänen aikalaistensa teoksia vuosien varrelta. Mukana on valokuvia taiteilijaperheen elämästä ja Halosenniemen vaiheista. Näyttely juhlistaa Tuusulan museon 70-vuotista taivalta, joka alkoi kun Tuusulan kunta osti Halosenniemen perikunnalta vuonna 1949.

Lisää näyttelystä >

 

Aiemmat näyttelyt Halosenniemessä