Näyttelyt 2023

Odotettavissa vaihtelevaa säätä – naistaiteilijoita Pekka Halosen vieraina

4.5.–27.8.2023

Halosenniemen kesänäyttely rakentuu sääilmiöihin liittyvien teemojen ympärille – on kuvauksia myrskyisistä taivaista poutapilviin, kesäpäivien pyykinpesusta kalastukseen, tunnelmallisia auringonlaskuja ja kuutamoita eri vuodenaikoina sekä talvimaisemia kirpeistä pakkasista suojasäähän. Näyttelyn on kuratoinut meteorologi Seija Paasonen yhdessä Halosenniemen museon kanssa.

Pekka Halosen vieraaksi on kutsuttu niin tunnettuja kuin tuntemattomammaksi jääneitä lahjakkaita naistaiteilijoita: Nina Ahlstedt, Emilia Appelgren, Helmi Biese, Fanny Churberg, Elin Danielson-Gambogi, Amélie Lundahl, Anna Sahlstén, Helene Schjerfbeck, Venny Soldan-Brofeldt, Ellen Thesleff, Ada Thilén, Emelie Wallenskiöld, Maria Wiik ja Victoria Åberg.

Lisää näyttelystä >

Haaveita ja näkyjä – taidetta Nelimarkka-Rahaston kokoelmista

lokakuu 2023–huhtikuu 2024

Halosenniemen valtaa värikkäät ja monitulkintaiset nykytaiteen teokset Nelimarkka-Rahaston kokoelmista. Haaveita ja näkyjä -näyttely tuo yhteen unelmia elämästä, matkahaaveita tuntemattomaan, toivoa perheistä ja elämänviisauksien etsintää vanhoista kulttuureista. Teoksia muun muassa Stina Saaristolta, Veikko Mylleriltä, Kim Simonssonilta, Emma Ainalalta, Tommi Toijalta, Jarmo Mäkilältä ja Marja Sunalta. Mukana myös talon isännän Pekka Halosen teoksia.

Aiemmat näyttelyt Halosenniemessä