Tervetuloa Halosenniemeen!

Halosenniemi 2021. Kuva Sari Tsokkinen

Taidemaalari Pekka Halosen vuonna 1902 valmistunut kansallisromanttinen ateljeekoti Halosenniemi sijaitsee Tuusulanjärven rannalla. Alkuperäiseen asuunsa entisöity Halosenniemi toimii taidemuseona, joka kertoo Pekka Halosen taiteesta sekä hänen elämäntyöstään ja ystävistään, jotka loivat maineikkaan Tuusulan Rantatien taiteilijayhteisön. Museon erikoisnäyttelyt esittelevät Pekka Halosen taidetta yhdistäen sitä hänen aikalaistensa ja myöhempien aikakausien tuotantoon.

Halosenniemen kokonaisuuteen kuuluu myös Maija ja Pekka Halosen puutarha, jota ollaan kunnostamassa ja palauttamassa alkuperäisen kaltaiseksi. Taiteilijan luontokäsitystä kunnioittaen koko Halosenniemen alue on lain nojalla rauhoitettu luonnonsuojelualue.
 
Museo on avoinna kesäkaudella ma–su klo 10–17.

Näyttely

Halosenniemi Miljoonamanty

Miljoonamänty –maisemamaalauksia Pekka Haloselta ja aikalaisilta

3.5.–15.9.2024

Halosenniemen näyttely esittelee taidemaalari Pekka Halosen ja aikalaistaiteilijoiden maisemamaalauksia 1890–1930-luvuilta. Teoksia on esillä Halosen lisäksi Akseli Gallen-Kallelalta, Eero Järnefeltiltä, Väinö Blomstedtilta, Antti Favénilta ja Helmi Bieseltä.

Museovierailulle

Halosenniemi on avoinna 
touko–elokuussa ma–su 10–17 ja 
loka–huhtikuussa ti–su klo 12–17
 
Poikkeukset ja tarkennukset aukioloajoissa sekä tiedot pääsymaksuista, opastuksista, museokaupasta ja yhteystiedoista löydät Vierailuinfo-sivulta.

Ajankohtaista

17.6.2024

Tuusulan museon kohteiden aukioloajoissa on poikkeuksia juhannuksen aikaan. Tuusulan museo vastaa Halosenniemen, Taiteilijakoti Erkkolan, Aleksis Kiven kuolinmökin ja Kellokosken sairaalamuseon avoinnapidosta. Vuonna 2024 museo koordinoi myös Jokelan tiilitehtaan näyttelytila Konehuoneen toimintaa.

17.6.2024
29.5.2024

Elokuun toinen perjantai 9.8. on tänäkin vuonna täynnä taikaa, kun kesäillan täyttävät taide ja kulttuuri. Runsaasta ohjelmatarjonnasta jokainen löytää jotakin itseään kiinnostavaa. Tervetuloa viettämään unohtumaton ilta!

29.5.2024
13.5.2024

Kansainvälinen museopäivä tarjoaa hyvän mahdollisuuden tutustua museoihin ja niiden näyttelyihin ilmaiseksi. Tuusulassa moniin museoihin on tapahtumapäivänä 18.5. vapaa pääsy ja tarjolla on lisäksi erilaisia opastuskierroksia.

13.5.2024
2.5.2024

Halosenniemen kesänäyttely Miljoonamänty – maisemamaalauksia Pekka Haloselta ja aikalaisilta avautuu perjantaina 3.5. Näyttely esittelee taidemaalari Pekka Halosen ja aikalaistaiteilijoiden maisemamaalauksia 1890–1930-luvuilta. Pekka Halosen suosikkiaiheita oli Halosenniemen kallioilla kasvanut käkkyräinen mänty, jota perheen lapset kutsuivat miljoonanmarkan männyksi.  Siitä tehtyjen maalausten tuottama yhteissumma ylitti heidän mielestään miljoonan markan rajan. Halosen lukuisten mäntyaiheisten maalausten lisäksi alkuperäinen Halosenniemen kalliolla kasvanut männynkelo on nähtävillä.

2.5.2024

Halosenniemen tapahtumakalenteri

Halosenniemi – Pekka Halonen

Taiteilija Pekka Halosen suunnittelema ateljeekoti Halosenniemi valmistui Tuusulanjärven rannalle vuonna 1902. Pekka Halosen henkilöhistoriasta ja Halosenniemestä on luettavissa Ateljeekoti-osiosta.
Logo Tuusulanmuseo blogi

Uniikki paletti – Tuusulan museoblogi

Tuusulan museo nostaa blogissaan esille ajankohtaisia asioita ja tarjoaa kurkistuksia museon arkeen. Blogissa julkaistaan myös muualla julkaistuja artikkeleita.