Ajankohtaista

Poikkeuksia museoiden aukioloajoissa juhannuksena

17.06.2024

Tuusulan museon kohteiden aukioloajoissa on poikkeuksia juhannuksen aikaan. Tuusulan museo vastaa Halosenniemen, Taiteilijakoti Erkkolan, Aleksis Kiven kuolinmökin ja Kellokosken sairaalamuseon avoinnapidosta. Vuonna 2024 museo koordinoi myös Jokelan tiilitehtaan näyttelytila Konehuoneen toimintaa.

Lue lisää

Hurmaannu Tuusulan taiteiden yöstä elokuussa

29.05.2024

Elokuun toinen perjantai 9.8. on tänäkin vuonna täynnä taikaa, kun kesäillan täyttävät taide ja kulttuuri. Runsaasta ohjelmatarjonnasta jokainen löytää jotakin itseään kiinnostavaa. Tervetuloa viettämään unohtumaton ilta!

Lue lisää

Museopäivää vietetään lauantaina 18.5. Tuusulan museon kohteissa

13.05.2024

Kansainvälinen museopäivä tarjoaa hyvän mahdollisuuden tutustua museoihin ja niiden näyttelyihin ilmaiseksi. Tuusulassa moniin museoihin on tapahtumapäivänä 18.5. vapaa pääsy ja tarjolla on lisäksi erilaisia opastuskierroksia.

Lue lisää

Miljoonan arvoinen mänty ja maisemamaalauksia Halosenniemen kesänäyttelyssä

02.05.2024

Halosenniemen kesänäyttely Miljoonamänty – maisemamaalauksia Pekka Haloselta ja aikalaisilta avautuu perjantaina 3.5. Näyttely esittelee taidemaalari Pekka Halosen ja aikalaistaiteilijoiden maisemamaalauksia 1890–1930-luvuilta. Pekka Halosen suosikkiaiheita oli Halosenniemen kallioilla kasvanut käkkyräinen mänty, jota perheen lapset kutsuivat miljoonanmarkan männyksi.  Siitä tehtyjen maalausten tuottama yhteissumma ylitti heidän mielestään miljoonan markan rajan. Halosen lukuisten mäntyaiheisten maalausten lisäksi alkuperäinen Halosenniemen kalliolla kasvanut männynkelo on nähtävillä.

Lue lisää

Kesäkausi starttaa Tuusulan museon kohteissa

25.04.2024

Tuusulan museoissa siirrytään toukokuussa kesän aukioloaikoihin. Tuusulan Rantatiellä Aleksis Kiven kuolinmökki avaa ovensa ja aukioloajat pitenevät Taiteilijakoti Erkkolassa ja Halosenniemessä. Kellokosken sairaalamuseo avaa ovensa toukokuussa muutamana päivänä. Jokelan tiilitehtaan uudessa Konehuone-näyttelytilassa on näyttelyitä koko kesän ajan.

Lue lisää

Keski-Uudenmaan virtuaalimuseo hakee uutta nimeään yleisökilpailulla

17.04.2024

Keski-Uudellemaalle rakennetaan uutta virtuaalimuseota. Nyt museolle etsitään nimeä yleisökilpailulla. Ehdotuksia nimiksi kerätään toukokuun 2024 loppuun saakka.

Lue lisää

1 2 3 4 5 6 »