Ajankohtaista

Museopäivää vietetään lauantaina 18.5. Tuusulan museon kohteissa

13.05.2024

Kansainvälinen museopäivä tarjoaa hyvän mahdollisuuden tutustua museoihin ja niiden näyttelyihin ilmaiseksi. Tuusulassa moniin museoihin on tapahtumapäivänä 18.5. vapaa pääsy ja tarjolla on lisäksi erilaisia opastuskierroksia.

Lue lisää

Miljoonan arvoinen mänty ja maisemamaalauksia Halosenniemen kesänäyttelyssä

02.05.2024

Halosenniemen kesänäyttely Miljoonamänty – maisemamaalauksia Pekka Haloselta ja aikalaisilta avautuu perjantaina 3.5. Näyttely esittelee taidemaalari Pekka Halosen ja aikalaistaiteilijoiden maisemamaalauksia 1890–1930-luvuilta. Pekka Halosen suosikkiaiheita oli Halosenniemen kallioilla kasvanut käkkyräinen mänty, jota perheen lapset kutsuivat miljoonanmarkan männyksi.  Siitä tehtyjen maalausten tuottama yhteissumma ylitti heidän mielestään miljoonan markan rajan. Halosen lukuisten mäntyaiheisten maalausten lisäksi alkuperäinen Halosenniemen kalliolla kasvanut männynkelo on nähtävillä.

Lue lisää

Kesäkausi starttaa Tuusulan museon kohteissa

25.04.2024

Tuusulan museoissa siirrytään toukokuussa kesän aukioloaikoihin. Tuusulan Rantatiellä Aleksis Kiven kuolinmökki avaa ovensa ja aukioloajat pitenevät Taiteilijakoti Erkkolassa ja Halosenniemessä. Kellokosken sairaalamuseo avaa ovensa toukokuussa muutamana päivänä. Jokelan tiilitehtaan uudessa Konehuone-näyttelytilassa on näyttelyitä koko kesän ajan.

Lue lisää

Keski-Uudenmaan virtuaalimuseo hakee uutta nimeään yleisökilpailulla

17.04.2024

Keski-Uudellemaalle rakennetaan uutta virtuaalimuseota. Nyt museolle etsitään nimeä yleisökilpailulla. Ehdotuksia nimiksi kerätään toukokuun 2024 loppuun saakka.

Lue lisää

Pääsiäisen aukioloajat Halosenniemessä ja Taiteilijakoti Erkkolassa

21.03.2024

Pääsiäisen pyhäpäivät tuovat pieniä muutoksia Halosenniemen ja Taiteilijakoti Erkkolan aukioloaikoihin. Molemmat museokohteet ovat suljettuna pitkänä perjantaina 29.3. ja 2. pääsiäispäivänä, maanantaina 1.4. Viikonlopun ajan ovet ovat auki normaalisti klo 12–17.

Lue lisää

Halosenniemessä 8.3. naistenpäivän taiteilijavieraana Riitta Nelimarkka

27.02.2024

”Haaveita ja näkyjä – nykytaidetta Nelimarkka-Rahastosta” -näyttelyn taiteilijavieraana on naistenpäivänä 8.3. klo 18 taiteilija, professori DA Riitta Nelimarkka. Hänen aiheenaan on ”Oma katse”, jossa hän avaa taiteen merkitystä sekä katsojan että tekijän näkökulmasta, toimien samalla taitavana havainnoitsijana taiteen monimuotoisessa maailmassa. Yleisöllä on myös mahdollisuus keskustella taiteilijan kanssa.

Lue lisää

« 1 2 3 4 5 6 »