Tuusulan museon opetuspalvelut

Kotiseutuluento Klemetskågin koulullaTuusulan museo tekee yhteistyötä erityisesti tuusulalaisten koulujen ja päiväkotien kanssa, mutta tietoja ja elämyksiä tarjotaan myös työikäisille sekä ikäihmisille erilaisissa tilaisuuksissa, luennoilla, teemaopastuksissa, työpajoissa ja yhteisprojekteissa.

Tuusulan museon opetuspalvelun tavoite on lisätä kuntalaisten tietoisuutta omasta taustastaan ja kulttuuristaan, tuottaa oivalluksia ja elämyksiä sekä tukea taide- ja kulttuurikasvatusta. Haluamme antaa tuusulalaisille tietoa ja aineksia positiivisen kotiseutuidentiteetin rakentamiseen.

Opetuspalveluja ovat

  • Tuusulan historian esittely aidoissa ympäristöissä
  • toiminnalliset teemaopastukset
  • näyttelyihin tai oppikokonaisuuksiin liittyvät pajat ja yhteisprojektit
  • oppitunnit ja projektityöt kouluissa ja päiväkodeissa
  • taide- ja kulttuurihistoriallisen opetusmateriaalin tuottaminen.

Opetuspalvelun järjestelyistä kannattaa sopia hyvissä ajoin. Samalla sovitaan tapahtuman teemoista ja tavoitteista, ennakkovalmisteluista ja mahdollisista tapahtuman jälkeen tehtävistä asioista. Opetuspajat ovat maksuttomia Tuusulan kouluille ja päiväkodeille. Muille ryhmille opetuspalveluita tuotetaan museon pääsy-, materiaali- ja luentomaksun hinnalla; pajan hinnoittelu määrittyy sen sisällön ja keston perusteella.

Tiedustelut ja varaukset
Museolehtori p. 040 314 3468

Laajemmin Tuusulan museon opetuspalveluista ja ideapankki opetustoiminnan tueksi >

KULTSU LOGOKulttuurikasvatussuunnitelma

Tuusulassa on vuodesta 2016 asti ollut käytössä peruskoulun kulttuurikasvatussuunnitelma, joka takaa kaikille lapsille ja nuorille tasa-arvoisen mahdollisuuden kokea monipuolisesti paikallista kulttuuria. Tuusulan museon opetuspalvelut yhdessä kirjaston ja yleisen kulttuuritoimen kanssa tuottavat kulttuurikasvatussuunnitelman sisältöjä. Vuonna 2019 otettiin käyttöön myös varhaiskasvatuksen kulttuurikasvatussuunnitelma.

Lue lisää kulttuurikasvatussuunnitelmista >