Ajankohtaista

Halosenniemen kesänäyttelyssä Pekka Halosella naisvieraita

03.05.2023

Halosenniemen kesänäyttely ”Odotettavissa vaihtelevaa säätä – naistaiteilijoita Pekka Halosen vieraana” avautuu torstaina 4.5. Se rakentuu sääilmiöihin liittyvien teemojen ympärille. Pekka Halosen maalausten ohella näyttelyssä on mukana niin tunnettuja kuin tuntemattomammaksi jääneiden lahjakkaiden taiteilijoiden teoksia. Esillä on kuvauksia myrskyisistä taivaista poutapilviin, kesäpäivien pyykinpesusta talvikalastukseen, tunnelmallisia auringonlaskuja ja kuutamoita sekä talvimaisemia kirpeistä pakkasista suojasäähän. Näyttelyn on kuratoinut meteorologi Seija Paasonen yhdessä Halosenniemen museon kanssa.

Lue lisää

Kaikukortti käyttöön Tuusulassa

19.04.2023

Tuusula ottaa käyttöön kulttuurin saavutettavuutta edistävän Kaikukortin. Kortilla tarjotaan taloudellisesti haastavassa tilanteessa oleville tuusulalaisille mahdollisuus kokea ja harrastaa kulttuuria maksutta. Tuusulassa Kaikukortti-kulttuurikohteina on monipuolisesti kaikkea konserteista museoihin ja taiteen harrastamiseen.

Lue lisää

Täysin uudenlainen XR-museo Tuusulanjärven seudun museoille

12.04.2023

Järvenpään, Keravan ja Tuusulan alueen museoissa käynnistyy huhtikuussa yhteisen virtuaalisen museon toteuttaminen. Uusi, osallistava ja vuorovaikutteinen XR-museo tuo yhteen museoiden sisällöt ja vie niiden toimintaa virtuaalisiin ympäristöihin. Toteutuksessa hyödynnetään uusia laajennetun todellisuuden (XR) teknologioita. Vastaavia ylikunnallisia tai usean museon yhteishankkeita ei vielä toimi virtuaalitodellisuus (VR)-, web3- tai metaversumiympäristöissä Suomessa eikä maailmalla. 

Lue lisää

Tuusulan museon yleisötyön tiimissä henkilöstömuutoksia

02.03.2023

Tuusulan museon uudeksi museolehtoriksi on valittu filosofian maisteri ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Susanna Hemmilä-Peltonen. Susanna aloitti työt 26.2.2023. Pitkäaikainen museolehtori Aino Malminen siirtyi uusiin tehtäviin Hotelli- ja ravintolamuseoon tammikuussa.

Lue lisää

Virtuaali-Tuusula -sivuston uusi versio julkaistu

21.02.2023

Virtuaali-Tuusula -sivuston uudistettu versio julkaistaan tiistaina 21.2. Tuusulan museon ylläpitämän sivuston verkko-osoite on www.virtuaalituusula.fi. Sivuston käytettävyyttä ja sen toimivuutta eri mobiililaitteilla on parannettu, sisältöjä on päivitetty ja kuvia lisätty runsaasti.

Lue lisää

Tuusulan museon kohteet tavoittivat vuonna 2022 lähes 46 000 kävijää

05.01.2023

Lue lisää

1 2 3 4