Saavutettavuus

Tuusulan museon museorakennukset sopivat liikunta- ja näköesteisille valitettavasti varsin rajoitetusti. Suosittelemme museovierailulle saattajaa, joka pääsee museoon ilmaiseksi. Opaskoirat ovat tervetulleita museoon.

Halosenniemen pysäköintialueelta museolle on matkaa noin 100 metriä. Ateljeerakennukseen johtaa jyrkkä portaikko, jossa on osittain kaide. Rakennuksen toiseen kerrokseen vievät rappuset ja oviaukot ovat kapeita.

Pyörätuolia varten voidaan keittiön portaikkoon asentaa ramppi, josta on hyvä sopia etukäteen. Nousu on jyrkkä, joten vaatii avustajan. Alakerran ateljeessa voi liikkua pienellä pyörätuolilla. Talvella lumien aikaan Halosenniemeen ei pääse pyörätuolilla.

Näkövammaisille

Näkövammaisille on saatavana tietoa Pekka Halosesta ja Halosenniemen historiasta pistekirjoituksella ja äänitallenteella. Museolta voi lainata kierroksen ajaksi pistekirjoitustekstin Halosenniemen rakennuksesta ja kohokuvia talon pohjoisseinästä sekä ala- ja yläkerroksen pohjakaavoista. Museolla on myös tutustumista helpottava äänite.

Henkilökohtaisen avustajan läsnäolo on suositeltavaa. Avustajat pääsevät museoon maksutta.

Henkilökunta antaa mielellään lisätietoja: p. 040 314 3466, 040 314 3467, 040 314 3469.

Halosenniemi sanoin -erikoisopastus

Näkövammaisille suunniteltu erikoisopastus Halosenniemi sanoin kertoo Halosenniemen rakennuksesta, esineistöstä ja perhe-elämästä. Opastuksessa hyödynnetään kuvatulkkauksen menetelmiä ja tarjotaan mahdollisuus tuntoaistin hyödyntämiseen. Henkilökohtaisen avustajan läsnäolo on välttämätön. Pajan voi tilata 4-10 henkilön ryhmälle. Kesto noin 1,5 tuntia.

Tiedustelut museolehtori p. 040 314 3468