Kotien taideaarteita

Väinö Hämäläinen, Talvinen yö Myllykylässä, 1907 öljy, yksityiskokoelma 17.1.-23.4.2017

Väinö Blomstedt, Elin Danielson, A. W. Finch, Felix Ferdinand Frang, Akseli Gallen-Kallela, Fransiska Helsingius, Pekka Halonen, Väinö Hämäläinen, Einar Ilmoni, Eero Järnefelt, Amalie Lundahl, Anna Sahlsten, Helene Schjerfbeck, Lennart Segerstråle, Wilho Sjöström, Venny Soldan-Brofeldt, Ellen Thesleff, Verner Thome

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden valtakunnallisena teemana on "Yhdessä". Halosenniemen vuoden 2017 ensimmäinen näyttely on tehty yhteistyössä lähialueen asukkaiden kanssa ja heidän avustuksellaan. Tuusulanjärven taiteilijayhteisön jälkeensä jättämä merkittävä kulttuuriperintö elää edelleen vahvana - ei vain ainutlaatuisena osana suomalaista kulttuurihistoriaa - mutta myös useiden paikallisten kotien seinillä muun muassa Pekka Halosen, Eero Järnefeltin ja Venny Soldan-Brofeldtin sekä muiden kultakauden ja nuorempien taiteilijoiden maalauksina.

Kotien taide on hyvin henkilökohtaista, eikä sitä useinkaan ole valittu osoittamaan arvoa tai asemaa, vaan tuomaan iloa katselijalleen, kotiväelle. Useaan teokseen liittyy jokin kiinnostava tarina. Kotien taideaarteita -näyttely esittelee Keski-Uudenmaan kotien kätköistä löytyvää taidetta 1800-luvun lopulta noin 1930-luvulle. Näyttelyssä halutaan tuoda suurelle yleisölle esille teoksia, jotka eivät kenties koskaan ole olleet julkisesti näytteillä, ja jonka luo yleisöllä ei ole ollut pääsyä.

HALOSENNIEMI
Tuusulan taidemuseo
Rantatie, Tuusula
p. 09 8718 3466, 09 8718 3465
www.halosenniemi.fi
www.facebook.com/halosenniemi
Avoinna ti-su klo 12-17
Pääsymaksut aikuiset 8 € / eläkeläiset, opiskelijat 6 € /lapset (7-17 v.) 2 € tai Museokortti.