Väinö Blomstedt 150 vuotta -syntymäpäiväkonsertti Halosenniemestä

01.04.2021

Pekka Halosen taiteilijaystävän Väinö Blomstedtin syntymästä tulee 1.4. kuluneeksi 150 vuotta. Juhlapäivänä julkaistaan konserttitallenne Halosenniemestä Tuusulan museon Youtube -kanavalla. Viulisti Mauri Saarikoski ja pianisti Kimmo Ruotsala soittavat muun muassa Jean Sibeliuksen, Oskari Merikannon ja Heino Kasken sävellyksiä. Samalla esitellään lyhyesti taidemaalari Väinö Blomstedtin elämää.

Pekka Haloselle ja Väinö Blomstedtille musiikki oli olennainen osa elämää. Halosenniemessä Pekka Halosen maalatessa vaimonsa Maija soitti pianoa taustamusiikiksi. Pekka puolestaan oli tunnettu kanteleensoittotaidoistaan. Väinö Blomstedtin perhe oli hyvin musikaalinen ja hän itse soitti taitavasti viulua.

Näyttelylle jatkoaikaa

Halosenniemen näyttely "Suomen valtion stipendiaatteja, kippis siis!" – Väinö Blomstedt Pekka Halosen vieraana valmistui jo helmikuussa, mutta koronatilanteen vuoksi sen avautumista joudutaan vieläkin odottamaan ainakin huhtikuun ajan. Iloinen uutinen on se, että kaikki yksityiset lainaajat sekä museot jatkavat mielellään laina-aikaa ja näyttely on esillä kesän ajan, aina 29.8. asti.

Näyttelystä on saanut esimakua jo julkaistuista kolmesta Väinö Blomstedt 150 vuotta -puheenvuoroista, joissa esitellään taiteilijaa ja näyttelyä eri näkökulmista. Kirjailija, FT Jan Blomstedt kertoo isosedästään, Ateneumin intendentti FT, Anna-Maria von Bonsdorff puhuu Ateneumin taidemuseossa olevista Väinö Blomstedtin teoksista sekä taidehistorioitsija, FT Marja Lahelman esityksessä on poimintoja Halosenniemen näyttelyn teoksista.

Videot ovat Tuusulan taidemuseon/ Halosenniemen tuotantoa, jonka suunnittelusta vastaa tutkija Johanna Rinta-aho. Kuvaus, äänitys ja editointi media-assistentti Lassi Kivikangas. Kaikki näyttelyyn liittyvät videotallenteet ovat katsottavissa elokuun loppuun asti Tuusulan museon Youtube-kanavalla www.youtube.com/tuusulanmuseo. Linkit videoihin julkaistaan myös Halosenniemen verkkosivulla www.halosenniemi.fi sekä Halosenniemen Facebookissa.

Suomen valtion stipendiaatteja, kippis siis! – Väinö Blomstedt Pekka Halosen vieraana
Avataan koronasulun päätyttyä –29.8.2021

Halosenniemi
Halosenniementie 4–6 (Rantatie), Tuusula
p. 040 314 3466
www.halosenniemi.fi
www.facebook.com/halosenniemi
www.instagram.com/halosenniemi
Tuusulan museon Youtube-kanava www.youtube.com/tuusulanmuseo

Väinö Blomstedt 150 vuotta -videopuheenvuoroja
kirjailija, FT Jan Blomstedt kertoo isosedästään
Ateneumin intendentti, FT Anna-Maria von Bonsdorff esittelee Ateneumin taidemuseon Väinö Blomstedtin teoksia
taidehistorioitsija, FT Marja Lahelman poimintoja Halosenniemen näyttelyn teoksista
Väinö Blomstedtin syntymästä 150 vuotta -pienoiskonsertti, Mauri Saarikoski, viulu ja Kimmo Ruotsala, piano

Takaisin