Tarinoita Halosen taiteilijasuvusta - Halosenniemen juhlavuoden luentosarja


Aika: 4.5.2017 18.00 - 19.00
Paikka: Halosenniemi
Osoite: Rantatie (Halosenniementie 4-6), Tuusula
Järjestäjä: Tuusulan taidemuseo

Kuvaus

Minna Kettunen luennoi Halosenniemessä. Kuva on Halosten sukutilan ja Pekka Halosen syntymäpaikan Linnansalmen vesiltä.Kirjailija FM, Minna Kettusen luento Halosen taiteilijasuvusta

1900-luvun alkupuolella kymmenkunta Halosen suvun jäsentä toimi eri taiteenaloilla. Pekka Halosen lisäksi taiteellisen elämäntyön tekivät mm. veli, taidemaalari ja Halosenniemen rakennusmestari Antti Halonen, serkku ja kuvanveistäjä Eemil Halonen, veli ja viulisti Heikki Halonen sekä serkku ja taidemaalari Kalle Halonen. Pekka Halonen availi heille ovia taiteen maailmaan, mutta jokainen harjoitti opintoja ja toimi itsenäisenä taiteilijana.

Halosten kotikylällä Lapinlahdella tunnettiin aikanaan sanonta “yksituumaisia kuin Haloset”. Vanha talonpoikainen suku toimi yhdessä myös taiteen tiellä: opastaen, henkisesti ja taloudellisesti tukien, yhteyksiä avaamalla ja yhteisillä maalausretkillä kulkemalla. Kuitenkin suuren suvun joukosta löytyi myös erilaisia persoonallisuuksia ja erilaisia keskinäisiä suhteita.

Lapinlahtelaisen Minna Kettusen julkaisema esikoisteos Halosen taiteilijasuku (Tammi 2001) oli Tieto-Finlandia -ehdokkaana. Teoksen kolme painosta ovat olleet jo vuosien ajan loppuunmyytyjä. Kettunen tuntee Haloset melkein kuin omaisensa ja kertoo heistä mukaansatempaavalla tavalla. Hän toimii myös yrittäjänä Väärnin Pappilassa, Juhani Ahon syntymäpaikalla.

Museon pääsymaksun hinnalla.

Museon pääsymaksut:
aikuiset 8 € / eläkeläiset, opiskelijat 6 € /lapset (7-17 v.) 2 € sekä Museokortilla.

Järjestäjänä Halosenniemen museo. Luentosarjaa tukee Pekka Halosen seura.

HALOSENNIEMI
Tuusulan taidemuseo
Rantatie, Tuusula
p. 09 8718 3466, 09 8718 3465
www.halosenniemi.fi
www.facebook.com/halosenniemi
www.instagram.com/halosenniemi

« Takaisin