Suomalaisen identiteetin rakentajat - Pekka Halonen, Jean Sibelius ja Alvar Cawen - Halosenniemen juhlavuoden luentosarja


Aika: 28.9.2017 17.00 - 18.00
Paikka: Halosenniemi
Osoite: Rantatie (Halosenniementie 4-6), Tuusula
Järjestäjä: Tuusulan taidemuseo

Kuvaus

Anna-Maria von BonsdorffHalosenniemen juhlavuoden luennon aiheena torstaina 28.9. klo 17 on "Suomalaisen identiteetin rakentajat". Taiteilijoilla oli 1900-luvun alussa tärkeä osuus luotaessa kansakunnalle omaa identiteettiä. FT Anna-Maria von Bonsdorff kertoo luennossaan lähemmin kultakauden tai-teilijoiden Pekka Halosen, Jean Sibeliuksen sekä nuoremman sukupolven Alvar Cawénin merkityksestä suomalaisen identiteetin rakentajina. Uusi sukupolvi tuo taiteeseen uudet aiheet Suomen itsenäistymisen aikoihin.

Anna-Maria von Bonsdorff työskentelee intendenttinä Kansallisgalleriassa, Ateneumin taidemuseossa vastuualueenaan näyttelyt ja tutkimus. Von Bonsdorff toimii myös vierailevana professorina Coventryn yliopistossa. Hän on erikoistunut Suomen ja Euroopan 1800-1900-lukujen vaihteen taiteeseen. Von Bonsdorff tunnetaan Pekka Halosen taiteen tuntijana ja suunnitteli mm. Ateneumin Pekka Halosen suurnäyttelyn vuonna 2008, mutta hän on kirjoittanut myös Akseli Gallen-Kallelan, Magnus Enckellin, Eero Järnefeltin, Helene Schjerfbeckin ja Ellen Thesleffin taiteesta.

Halosenniemen juhlavuoden luennoille on museon pääsymaksu. Luentosarjaa tukee Pekka Halo-sen seura. Seuraava luento on 26.10., jolloin FT Riitta Ojanperän aiheena on Itsenäistyneen Suomen taidetta 1950-luvulle.

Suomalaisen identiteetin rakentajat - Pekka Halonen, Jean Sibelius ja Alvar Cawen
to 28.9. klo 17
FT Anna-Maria von Bonsdorff
Halosenniemen juhlavuoden luentosarja
Pääsymaksut aikuiset 8 € / eläkeläiset, opiskelijat 6 € /lapset (7-17 v.) 2 € sekä Museokortilla.

HALOSENNIEMI
Tuusulan taidemuseo
Rantatie, Tuusula
p. 09 8718 3466, 09 8718 3465
www.halosenniemi.fi
www.facebook.com/halosenniemi
www.instagram.com/halosenniemi

« Takaisin