Kirjailija Antti Halosen radiokuunnelmia


Aika: 25.11.2017 13.00 - 14.00
Paikka: Halosenniemi
Osoite: Rantatie (Halosenniementie 4-6), Tuusula
Järjestäjä: Tuusulan taidemuseo

Kuvaus

Antti Halonen Halosenniemen edustalla vuonna 1953. Kuva Tuusulan museoRadio tarjosi 1920-luvun lopulta lähtien tietoa ja ajanvietettä. Sitä kuunneltiin hartaasti tai puhdetöitä ja kodin askareita tehden. Halosenniemessä tarjoutuu nyt tilaisuus levollisen iltapäivähetken viettoon radioesitelmien ja oman käsityön tai luonnoslehtiön äärellä lauantaina 25.11. klo 13 alkaen.

Iltapäivän esitelmöitsijä on Pekka Halosen poika, kulttuurin monitoimimies Antti Halonen (1903-1985). Hän käsikirjoitti muiden toimiensa ohessa myös lukuisia esitelmiä ja pakinoita, joissa hän kertoi lämpimästi ja värikkäästi elämästä Tuusulan taiteilijayhteisössä. Yleisradion arkistosta on saatu kuultavaksi kaksi Antti Halosen itsensä lukemaa radioesitelmää: "Satavuotisjuhlia Tuusulassa" (1965) ja "Jouluvaloja vanhassa Tuusulassa" (1965).

Radioesitelmät ovat puolen tunnin mittaisia. Ensimmäisessä aiheena on Tuusulan taiteilijayhteisö ja sen merkitys sekä satavuotisjuhliaan viettävät taiteilijat Pekka Halonen, Jean Sibelius ja Akseli Gallen-Kallela. Jälkimmäisessä esitelmä vie meidät joulun tunnelmiin, kun Antti Halonen kertoo lapsuutensa jouluista ja perinteistä. Kumpikin ohjelma on tullut radiosta ensiesityksen jälkeen uusintoina. Ennen radioesitelmiä vt. museo- ja kulttuuritoimenjohtaja Jaana Koskenranta kertoo lyhyesti Antti Halosesta. Tilaisuudessa voi kysellä neuvoja vaikka sukan kantapään kutomiseen. Samalla Halosenniemessä voi tutustua esillä olevaan "Taide elää" -näyttelyyn, jossa esitellään Tuusulan kunnan taidekokoelman ja Tuusulan taidemuseolle deponoitujen kokoelmien helmiä.

Kirjailija Antti Halosen radiokuunnelmia
la 25.11. klo 13

Museon pääsymaksut:
aikuiset 8 € / eläkeläiset, opiskelijat 6 € /lapset (7-17 v.) 2 € sekä Museokortilla.

HALOSENNIEMI
Tuusulan taidemuseo
Rantatie, Tuusula
p. 09 8718 3466, 09 8718 3465
www.halosenniemi.fi
www.facebook.com/halosenniemi
www.instagram.com/halosenniemi

« Takaisin