Tuusulan Taiteiden Yö Halosenniemessä


Aika: 11.8.2017 18.00 - 21.00
Paikka: Halosenniemi
Osoite: Halosenniementie 4-6 (Rantatie), Tuusula
Järjestäjä: Tuusulan museo ja kulttuuri, Tuusulan Taiteiden Yö ry

Kuvaus

MUSEO

Eero Järnefelt, Symbolistinen maisema kolilta, 1894. Kuva MuseokuvaInto, toivo, rohkeus -näyttely
Tuusulanjärven ympäristöön syntynyt ainutlaatuinen poikkitaiteellinen taiteilijayhteisö oli voimakkaasti mukana luotaessa kansallista identiteettiä 1800-luvun lopulla. Taiteilijat rakensivat suomalaisuutta rohkeasti, mieli intoa ja toivoa täynnä. Pekka Halonen, Eero Järnefelt, Venny Soldan-Brofeldt, Akseli Gallen-Kallela, Albert Edelfelt, Maria Wiik, Albert Gebhard ja Helmi Biese.

18.30 ja 19.45 Näyttelyopastukset

19.00 ja 20.15 Tunteiden Tuulilla
Karoliina Kantelinen tunnelmoi vienankarjalaista joikua, runolaulua, sekä Kantelisen omaa, karjalaiseen perinteeseen pohjautuvaa musiikkia kanteleen ja kansanomaisten huilujen säestyksellä.

Karoliina Kantelinen on eri maiden kansanomaisiin laulutyyleihin erikoistunut laulaja ja etnomusikologi. Kantelinen viimeistelee Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla taiteellisentohtorintutkinnon jatko-opintojaan. Erityislaulunlajeina Kantelinen on Karoliina Kantelinentutkinut mm. vienankarjalaista joikua, loitsuja ja itkuvirsiperinteitä. Kantelisen tieteellis-taiteellisena "missiona" on ollut näiden laulunlajien esittäminen omassa nykypäivän konserttiohjelmistossaan. Karoliina säestää itseään 10-14-kielisillä kanteleilla sekä kansanomaisilla puhaltimilla.

Tällä hetkellä Karoliina Kantelinen esiintyy soolona sekä useissa yhtyeissä, joista mainittakoon Värtti-nä, Suden Aika, No-One's Land, Set'Akat ja Paul Taylor OrCHestra (Sveitsi). Kansainvälisen konsertoin-nin lisäksi Kantelinen opettaa kansanlaulua, vetää kansanmusiikin luentosarjoja sekä erilaisia työpajoja mm. kuoroille ja lauluyhtyeille niin Suomessa kuin ulkomailla.

PIHA JA PUUTARHA

Anni Varhe18.00, 18.30 ja 19.30 Tervetuloa taloon!
Anni Varhe soittaa kannelta Halosenniemen terassilla.

Anni Varhe aloitti kanteleen soittamisen vuonna 2005 ensimmäiselle luokalle mennessään, nyt tulee siis täyteen 12 vuotta soittamista. Valtaosan näistä 12:sta vuodesta opettajana on toiminut Satu Sopanen. Nykyään Varhe soittaa yksin ja Mariposa kanteleyhtyeessä. Yhtye on keikkaillut paljon koti- ja ulkomailla ja menestynyt loistavasti myös kilpailuissa. Varhe voitti 2015 kansainvälisen kantelekilpai-lun avoimen sarjan.

18.15-18.45 ja 19.15-19.45 Puutarhajooga
Istahda hetkeksi alas. Pysähdy hetkeen. Hengitä syvään.

Halosenniemen puutarhassa, varhaisillan joogatunti pysäyttää tapahtumahulinan ympärilläsi ja kutsuu kääntämään huomion sisäänpäin omaan itseen, kehoon, vaivattomaan olemiseen ja hengitykseen. Kevyt joogaharjoitus, joka kurottelee kohti kesäiltaa ja juurruttaa alas maahan. Vapaus liikkua ja olla omalle itselle sopivalla tavalla, nautiskella joogasta puutarhan kupeessa, taivasalla. Tule sellaisen kuin olet! Osallistuminen ei vaadi aiempaa harjoitustaustaa joogasta. Joustavissa vaatteissa kokemuksesta tulee miellyttävämpi. Jooga-alustoja saa paikanpäältä. Ohjaajana Joogaohjaaja Lotta Rantanen (Jooga-studio Padma).

22.00 Arjen ja muodin designia taideherkuilla höystettynä Halosenniemen ateljeessa

Konsertinomainen muotinäytös taiteteosten keskellä, kuohuviini-tasting ja makupaloja

  • La Diva de Lémpire -konsertissa kuullaan 1900-luvun alkupuolenmusiikkiasopraano Laura Pyrrön ja pianisti Tiina Korhosen tulkintoina.
  • Muotinäytöksessä Su-mallisto, Miiko ja koruseppä Eero Lintusaaren korut
  • Näyttelyopastus Into, toivo, rohkeus
  • Life Style tuotteiden esittely Miiko ja Sunnuntaipuoti
  • Maistelussa kuohuviiniä ja herkkupaloja
Tähän tapahtumaan myydään erillisiä lippuja á 100 €. Varaukset tuusulantaiteidenyo@gmail.com

Tuusulan Taiteiden Yö on Suomi 100 juhlavuoden kunniaksi maksuton lukuunottamatta erikseen mainittuja maksullisia tapahtumia.

Koko ohjelma ja lisätiedot on luettavissa Tuusulan Taiteiden Yön kotisivulla www.taiteidenyo.fi

« Takaisin