Soiva Halosenniemi

Tuusulanjärven rannalla sijaitseva Pekka Halosen taiteilijakoti Halosenniemi täyttää tänä vuonna 120 vuotta. Juhlavuoden huipennukseksi on suunniteltu näyttely, johon muusikot ovat valinneet Pekka Halosen maalauksia Halosenniemen taidekokoelmista ja joihin he ovat säveltäneet ja sanoittaneet omat kappaleensa. Uudet musiikkikappaleet soitetaan maalausten läheisyydessä.

Halosenniemessä on musiikki soinut aina. Pekka Halosta klassinen musiikki rentoutti maalatessa, viulua soitti veli ja kotikonsertteja järjestettiin Tuusulan Rantatien taiteilijanaapureiden voimin. Jo tuolloin kuva- ja säveltaiteet olivat harmoniassa Halosenniemessä, jonka perintöä Soiva Halosenniemi -näyttely jatkaa.

Näyttelyn musiikilliset teokset lähtevät Erja Lyytisen, Lasten Hautausmaan, Laineen Kasperin, Emmi Schwartzin, Anna Inginmaan ja Viikatteen kynistä. Musiikkityylit vaihtelevat klassisesta musiikista bluesin, jazzin ja räpin kautta raskaampaan rokkiin. Teosvalinnoissa ja sanoituksissa vilahtelevat assosiaatiot muun muassa luonnosta, ihmisyydestä, unesta ja armollisuudesta.

Banneri HN Soiva tyypit

Näyttelyn tarkoitus on myös tuottaa uusia tulkintoja Pekka Halosen maalauksista sävel- ja sanataiteen keinoin. Monitaiteellisella tulkinnalla pyydetään katsojaa pysähtymään hetkeksi taiteiden äärelle ­– moniaistisuus voi ilostuttaa, hämmästyttää, virkistää, saada unelmoimaan tai rentouttaa – tunteiden kirjo on tässä näyttelyssä katsojan työkalupakki. Musiikin ja kuvataiteen yhteisvoimalla halutaan sekä muistuttaa talon monitaiteellisista perinteistä, että taiteen voimasta ja tarpeesta tässä ajassa.

Halosenniemi
Halosenniementie 4–6 (Rantatie), Tuusula
p. 040 314 3466
www.halosenniemi.fi
www.facebook.com/halosenniemi
www.instagram.com/halosenniemi
www.youtube.com/tuusulanmuseo

Avoinna
11.10.–15.1. ti–su klo 12–17
Huom, suljettu joulun aikaan 22.–26.12.

Pääsymaksut
10/8/4 €. Museokortti-museo.