Halosenniemen ja Erkkolan tapahtumat kiinnostivat yleisöä

01.02.2017

Tuusulan museossa vuosi 2016 oli vilkas. Tuusulan kunnan ylläpitämissä kohteissa Halosenniemessä, Taiteilijakoti Erkkolassa, Aleksis Kiven kuolinmökissä, Klaavolan talossa ja Taidekeskus Kasarmissa kävi yhteensä 45 452 kävijää. Museokortti kasvatti suosiotaan, sillä kävijöistä 15 % kuittasi sisäänpääsynsä museokorttia vilauttamalla. Suosituin kohteista oli Halosenniemi, jossa vieraili yli 25 000 henkilöä.

Neljäsluokkalaisten oppitunti Klemetskogin koululla. Kuva Kari KohvakkaNäyttelyistä suosituin oli Halosenniemen kesänäyttely Kesän taikaa, josta nautti 19 176 katsojaa. Syksyllä järjestetty Hyvä hiljaisuus -näyttely puolestaan sai paljon kehuja ideastaan tarjota hetki rauhaa taiteen, kauniin maiseman ja lukemisen äärellä. Ottipa joku kävijä kuulemma torkutkin paikalle kalustetun lukupaikan nojatuolissa.

Yleisötyö kasvussa

Tuusulan museossa on panostettu aiempaa enemmän opetus- ja yleisötyöhön. Se näkyy myös tilastoissa, sillä erilaisia yleisötyön tapahtumia järjestettiin yhteensä 225 ja niihin osallistui lähes 7000 lasta ja aikuista.

Syksyllä museon opetustoiminnassa näkyi vahvasti Tuusulan perusopetuksen kulttuurikasvatussuunnitelman käyttöön otto. Museo järjesti kaikille neljäsluokkalaisille kotiseuturetken, jonka aikana käytiin muutamassa museossa ja tutustuttiin omaan kotikuntaan hauskalla tavalla. Ennen retkeä museoamanuenssi tapasi kaikki neloset kouluilla, ja yhdessä tutustuttiin Tuusulan tunnusesineiden avulla alueen historiaan. Museo kohtasi opetustoiminnan merkeissä 3979 lasta ja nuorta 170 tapahtumassa.

Erilaisia tapahtumia järjestettiin museoissa aiempaa enemmän myös aikuisille. Niissä jaettiin historiatietoa ja annettiin taidenautintoja. Kesäkauden hauskimpia museotapahtumia olivat varmaankin kotiseutukävelyt, vihtaklinikka ja Runon ja suven päivän lauluhetki Halosenniemen puutarhassa. Museo järjesti tai oli mukana 75 aikuisille suunnatussa yleisötapahtumassa ja kohtasi niiden kautta 2931 henkilöä.

Vuosi 2017 tulee olemaan edeltäjäänsä vilkkaampi museovuosi. Satavuotiaan Suomen kunniaksi Tuusulan museoissa on hiottu niin näyttelyohjelmaa kuin tapahtumatoimintaa aiempaakin laadukkaammaksi ja monipuolisemmaksi.

Lisätietoja
vt. kulttuuri- ja museotoimienjohtaja Jaana Koskenranta, p. 040 314 3460, jaana.koskenranta (at) tuusula.fi

Tuusulan museo on Tuusulan kunnan ylläpitämä museokokonaisuus, joka vastaa viiden museon toiminnasta ja avoinna pidosta. Museokohteet ovat Halosenniemi, Taiteilijakoti Erkkola, Taidekeskus Kasarmi, Aleksis Kiven kuolinmökki ja Kotiseutumuseo Klaavola. Tuusulan museolla on laajat taide- ja kulttuurihistorialliset kokoelmat, jotka ovat lähtökohta niin paikallisen kuin kansallisen kulttuurin esittelylle näyttely-, opetus- ja tapahtumatoiminnassamme. www.tuusula.fi/museot

Takaisin