HALO Avoin Ateljee kutsuu näyttelyyn vaikka kotisohvalta

17.06.2020

Tuusulan HALO Avoin Ateljee on avannut ovensa 17.6.2020. HALO Avoin Ateljeessa voi tutustua tällä hetkellä Pekka Halosen (1865−1933) valikoituihin teoksiin.

Kunta lähetti AR-tekniikalla toteutetun ateljeen kaikille kuntalaisille 17.6.2020 jaettavan asukaslehden mukana. Kuntalaisten ohella ateljeehen ovat tervetulleita kaikki taiteen kokemisesta kiinnostuneet.

Käytännössä HALOon pääsee menemällä älylaitteella ilmoitettuun osoitteeseen tai lukemalla QR-koodin. Ateljeessa voi vierailla vaikka kotisohvalta tai laiturinnokasta käsin ja kellonaikaan katsomatta.

− AR-ateljee tulee olemaan luonteva ja jatkuva osa kulttuurin Tuusulan tarjontaa. Olemme kunta, joka on tunnettu Tuusulan Rantatien perinnöstä ja kultakauden taiteilijoista - mutta myös siitä, että kunnassamme taide elää tässä päivässä. Nyt taide on tuotu nykypäivään AR:n avulla, pormestari Arto Lindberg kertoo.

− HALO Avoin Ateljee on osa kunnan vuonna 2018 alkanutta brändiuudistusta. Brändityössä, joka tehtiin kuntalaisia osallistaen, tunnistettiin se, miten tärkeä osa kulttuuri on Tuusulaa ja tuusulalaisuutta, sanoo Lindberg.

Kulttuurin ohella Tuusulan brändin ytimessä ovat lähellä oleva luonto, sijainti, jossa yhdistyvät pienen kunnan edut pääkaupungin ja lentokentän läheisyyteen, sekä vireät kyläyhteisöt, joka luovat kuntaan sen yhteisöllisyyden perustan.

HALO Avoin Ateljeen valmistuminen on myös osa Tuusulan kunnan valmistautumista kesän asuntomessuille. Kaiken kaikkiaan. 50. valtakunnalliset asuntomessut järjestetään Tuusulassa 3.−30.8. Messut ovat Tuusulan historiassa jo kolmannet.

− Näemme messut hyvänä tilaisuutena parantaa kunnan tunnettuutta ja lisätä elinvoimaa. Toivotamme kaikki kävijät tervetulleiksi sekä AR-ateljeehemme että asuntomessuille ja Tuusulan Rantatien kohteisiin. Näin koronaepidemian jälkien vielä vaikuttaessa, AR-ateljee on hyvä tapa nauttia palanen Tuusulan kulttuuria turvallisesti vaikka oman kodin suojista, Lindberg summaa.

Näin sinäkin pääset HALO Avoin Ateljeehen

Tervetuloa HALO Avoin Ateljeen näyttelyn avajaisiin siellä, missä sinä olet juuri nyt. Ota älylaitteesi ja mene osoitteeseen elamisentaidetta.fi/halo ja pääset nauttimaan taiteesta omassa tahdissa, musiikin säestämänä. Näyttely on avoinna ympäri vuorokauden ja missä ikinä liikutkin.

 

Lisätiedot:

Pormestari Arto Lindberg, arto.lindberg@tuusula.fi, 040 314 3101

Viestintäpäällikkö Paula Miettinen, paula.miettinen@tuusula.fi, 040 314 2004

Kehittämispäällikkö Heidi Hagman, heidi.hagman@tuusula.fi, 040 314 3052

 

Jokainen meistä on oman elämänsä taiteilija. Tuusulassa voi rakentaa omanlaisensa elonkaaren: pienen kunnan edut, suuren kaupungin kyljessä antavat mahdollisuuksia vaikka mihin. Vireät kyläyhteisöt, lukuisat museot ja persoonalliset tapahtumat pitävät kunnan sykettä yllä. Irtioton maailman ääriin voi silti helposti tehdä, onhan alueellamme Suomen kansainvälisin lentokenttä. Tuusula − Elämisen taidetta. www.tuusula.fi

Halo Avoin Ateljee

Takaisin