Tuusula-viikot käynnistyvät – kesäisiä tapahtumia ympäri Tuusulaa

20.07.2020

Tuusula-viikkoja juhlitaan ajalla 20.7.-2.8.2020

Tuusula-päivän 22.7. ympärille rakentuva Tuusula-viikkojen tapahtumakokonaisuus tarjoilee monipuolista ohjelmaa 20.7.-2.8. eri puolilla Tuusulaa. Tiedossa on yhteislaulutilaisuuksia, konsertteja, Tuusula-pelin lanseeraus ja paljon erilaisia mukavia koko perheen hetkiä. Viikkojen huipennuksena on Mun Tuusula -laulun julkaisu Tuusula-päivänä.

Kaksi viikkoa kesäisiä tapahtumia 

Asuntomessukesän 2020 kunniaksi Tuusula-viikkoja vietetään nyt kaksi kokonaista viikkoa heinä-elokuun vaihteessa. Tiedossa on konsertteja, musiikkia, laulu- ja lukuhetkiä, arkeologiakävelyitä, liikuntaa ja paljon muita mukavia koko perheen tapahtumia. Ohjelmaa järjestävät yhteistyössä Tuusulan kunta sekä tuusulalaiset museot ja kulttuuri- ja kotiseutuyhdistykset. Suurimpaan osaan tapahtumista on vapaa pääsy.

Tuusula-viikkojen tapahtumat löytyvät kokonaisuudessaan Tuusulan tapahtumakalenterista.

Tapahtumissa huomioidaan koronavirustilanteen vaatimat turvallisuustoimet, kuten turvavälit ja hyvä käsi- ja yskimishygienia. Huomaathan, että ulkoilmatapahtumissa on myös säävaraus.

– Olemme erittäin iloisia siitä, että haastavasta keväästä huolimatta voimme toteuttaa monipuolista ohjelmaa ympäri Tuusulaa tarjoavat Tuusula-viikot. Tapahtumaviikkojen kirsikkana kakun päällä on tänä vuonna Tuusulan oman Mun Tuusula -laulun julkaiseminen, iloitsee kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Ulla Kinnunen.  

Tuusula-päivän viettomahdollisuuksia

Mun Tuusula -laulun julkistaminen

Tämän kesän Tuusula-viikkojen huipennus on Mun Tuusula -laulun julkaiseminen Tuusula-päivän kunniaksi keskiviikkona 22.7. Julkaisu tapahtuu Facebook-tapahtumassa, joka alkaa klo 12 Tuusulan pormestari Arto Lindbergin tervehdyssanoilla.

Mun Tuusula -kappaletta pääsee kuulemaan julkaisuhetkestä lähtien myös luonnon helmassa Fjällbon puiston linnunpöntöstä päiväsaikaan vartin välein Tuusula-viikkojen ajan sekä Tuusulan kunnan verkkosivujen, että sosiaalisen median kanavien kautta.

Tuusula-päivä houkuttelee liikkeelle

Tuusula-päivänä Fjällbon puistossa tapahtuu. Voit osallistua non-stop-metsäjoogaan klo 12-14, metsäseikkailla perheen kanssa, kierrellä runopolulla ja varata kukkasipuleita keväistä kukkaloistoa varten yhteisöpuutarhurilta.

Tuusula-päivänä on avoimet ovet ja vapaa pääsy seuraavissa museoissa:

 • Halosenniemi (Rantatie) klo 11–18
  • Halosenniemessä kukitetaan ja palkitaan kahdella asuntomessulipulla päivän 377:s vieras Tuusulan 377. syntymäpäivän kunniaksi.
 • Lottamuseo (Rantatie 39) klo 9–18
 • Taiteilijakoti Erkkola (Rantatie 25) klo 11–18
 • Aleksis Kiven kuolinmökki (Rantatie) klo 11–18
 • Ilmatorjuntamuseo (Klaavolantie 2) klo 11–17
 • Tuusulan työläiskotimuseo (Kirkkotie 21) klo 12–16
 • Tuusulan Automuseo (Huoltotie 1, ovi 3) klo 11–17
 • Kellokosken sairaalamuseo (Vanha valtatie 198) klo 11–17
 • Kellokosken Ruukin tehdasmuseo (Vanha valtatie 190 rak. 3) klo 11–17

Museoissa noudatetaan turvaväleistä johtuvia kävijärajoituksia, joten päivän aikana kannattaa varautua jonottamiseen.

Tuusulan kirkko on avoinna klo 10-15. Pianisti Marko Korven-Korpinen esiintyy päivämusiikkihetkessä klo 14.15 ja kirkkopuiston opastus järjestetään klo 15.

Tuusula-pelin lanseeraus

Tuusula-viikoilla pelataan ensimmäisen kerran Tuusulan uutta lautapeliä. Tuusula-pelissä kotikunta tulee tutuksi kysymyskorttien ja pelilaudan avulla. Ensipelaaminen tapahtuu 25.7. klo 13 Hyrylän torilla, kun Tuusulan pormestari saa vastaansa yhdeksän onnekasta pelaajaa. Jos kiinnostuit pelaajana toimimisesta, tutustu osallistumismahdollisuuksiin.

Seuraavan kerran Tuusula-peli on ensipelaamisen jälkeen pelattavissa Tuusulan asuntomessuilla Tuusula-talossa koko asuntomessujen ajan 3.-30.8.

Jaa Tuusula-viikkojen viettoasi sosiaalisessa mediassa

Jaa Tuusula-fiiliksesi ja tarinasi Instagramissa tunnisteella #muntuusula Tuusula-päivän 22.7. kunniaksi. Kuvan 2.8. mennessä jakaneiden kesken arvotaan asuntomessulippuja. Lisätietoja arvonnasta ja säännöt: tuusula.fi/arvonta

Jaa Tuusula-viikkojen viettoasi sosiaalisessa mediassa myös tunnisteilla:
#elämisentaidetta
#kulttuuriliikuttaa

Tutustu:
Tuusula-viikkojen tapahtumakohtaiset lisätiedot: Tuusulan tapahtumakalenteri
Tuusula-päivän Facebook-tapahtuma
Tuusula-viikkojen Facebook-tapahtuma
Lisätietoja Mun Tuusula -laulusta: tuusula.fi/muntuusula

Tervetuloa Tuusula-viikkojen tapahtumiin! Tehdään yhdessä Tuusula-viikoista kesän kohokohta!

 

Takaisin