Tuusulanjärven Rantatien oheiskohteet toivottavat asuntomessuvieraat tervetulleiksi

04.08.2020

Juuri käynnistyneillä Tuusulan Asuntomessuilla vierailevat messukävijät ovat tervetulleita käymään myös Tuusulanjärven Rantatiellä, joka on tämän kesän Asuntomessujen oheiskohde. Rantatien alueen taiteilijakodit tarjoilevat historian sävyttämiä maisemia ja puutarhoja loppukesän kukkaloistossaan, 1800- ja 1900-lukujen taitteen huvila-arkkitehtuuria sekä taide-, kulttuuri- ja makuelämyksiä. Asuntomessuja vietetään Tuusulan Rykmentinpuistossa 30.8. saakka.

Rantatie kätkee sisäänsä historian havinaa ja taiteilijayhteisön koteja

Tuusulanjärven rantamia pitkin kulkeva Rantatie kätkee sisäänsä useita taiteilijakoteja, joissa 1900-luvun alun taiteilijayhteisö vietti eloaan ja nautti järven kauneudesta. Tuusulanjärven - Uudenmaan maakuntajärven - läheisyydessä sijaitsevat taiteilijakodit Erkkola, Halosenniemi, Ahola ja Ainola sekä Aleksis Kiven kuolinmökki, Lottamuseo ja hotelli- ja ravintolapalveluita tarjoava Krapi tarjoavat monia mahdollisuuksia tutustua alueen historiaan ja kulttuuriin.

– Tutustu Erkkolassa sen kesän ajaksi valloittaneisiin rakastettuihin muumihahmoihin ja niiden luojan Tove Janssonin taiteeseen, Aholassa sen entisten asukkaiden - taiteilijapariskunnan Juhani Ahon ja Venny Soldan-Brofeldtin - elämäntyöhön, Ainolassa talon perinteikkääseen puutarhaan ja Halosenniemessä sen sykähdyttäviin järvimaisemiin, sekä tunne historian havina Aleksis Kiven kuolinmökillä, vinkkaa Tuusulan kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Ulla Kinnunen.

– Museokierroksen aikana on mukava piipahtaa Lottamuseon tunnelmallisessa kahvilassa ja nauttia Krapin ravintoloiden tarjonnasta, jatkaa Kinnunen.

Tuusulanjärven Rantatie -lehti on ilmestynyt

Asuntomessujen oheiskohteisiin tutustuville messuvieraille on oheiskohteissa jaossa messulippua vastaan uusi Tuusulanjärven Rantatie -lehti. Lehden voi myös ostaa museokaupoista.

Lehti kokoaa välähdyksiä 1800- ja 1900-lukujen taitteen Rantatien asukkaiden kotikulttuurista, asumisesta ja sisustamisesta, puutarhanhoitoa unohtamatta. Saat myös käyttöösi muutamia Rantatien reseptejä, joilla taiot taiteilijoidenkin suosikkiherkkuja ruoka- ja kahvipöytäsi iloksi.

– Asuminen ja kodit olivat tärkeitä asioita jo reilut sata vuotta sitten. Museoita voikin katsoa nyt erityisesti ”sillä silmällä” – mitä tuttua ja tunnistettavaa taiteilijakodeissa on? Mikä on aivan erityistä? Ideoita voi ammentaa vaikkapa oman kodin tai mökin sisustamiseen, ehdottaa lehden päätoimittaja, Ainolan museonjohtaja Julia Donner.

Kulttuuri näkyy myös messualueella

Tuusulanjärven Rantatien kohteita esitellään messualueella Tuusula-talolla, eli Tuusulan kunnan omalla messuosastolla.

Keski-Uudenmaan Teatterin (KUT) näyttelijät puolestaan viihdyttävät messuvieraita esittämällä draamahenkilöitä. Draamahenkilöinä voi tavata esimerkiksi Tuusulanjärven taiteilijayhteisön jäseniä ja muita Tuusulassa vaikuttaneita merkkihenkilöitä.

Rykmentinpuiston taideohjelman myötä taide on vahvasti läsnä messualueella. Voit kokea sen niin itse messukodeissa kuin myös messualueellakin ja sen läheisyydessä ympäristötaiteen muodossa.

Tuusulan Taiteiden Yö goes Asuntomessut – voit nähdä ja kuulla messualueella esimakua tulevasta Tuusulan Taiteiden Yöstä, jota vietetään 28.8. Hyrylässä ja Tuusulanjärven maisemissa.


Tutustu etukäteen
museoiden ja Krapin tarjontaan Tuusulanjärven Rantatie - Asuntomessujen oheiskohde -sivullamme.

Tervetuloa tutustumaan oheiskohteisiimme ja viettämään elokuista kesäpäivää Tuusulanjärven maisemissa! Jos et ehdi piipahtamaan vielä messuvierailusi aikana, tulethan toisella kertaa uudelleen!


Lisätiedot:

Tuusulanjärven Rantatie Asuntomessujen oheiskohteena
kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Ulla Kinnunen
p. 040 314 3456
ulla.kinnunen@tuusula.fi

Tuusulanjärven Rantatie -lehti
päätoimittaja, museonjohtaja Julia Donner
p. 050 350 3819
julia.donner@ainola.fi

Asuntomessut järjestetään 3.–30.8.2020 Tuusulassa.
Lue lisää oheisohjelmasta, teemoista ja messuille saapumisesta Asuntomessujen sivulta asuntomessut.fi.
Liput ennakkoon Asuntomessujen lippukaupasta liput.asuntomessut.fi.

Takaisin