Tuusulan Taiteiden Yötä vietetään 28.8. − ilotulitus juhlistaa Suomen Asuntomessujen 50. juhlavuotta

21.08.2020

Tuusulan Taiteiden Yötä vietetään perjantaina 28.8. Ajan aalloilla -teemalla. Tapahtumapaikkoina toimivat Tuusulanjärven maisemat ja Hyrylän keskusta-alue. Tapahtumassa on tarjolla ohjelmaa kaiken ikäisille niin tapahtuma-alueiden sisätiloissa kuin puistoissa ja puutarhoissakin. Klo 21.45 taivaan valaisee Suomen Asuntomessujen 50. juhlavuoden kunniaksi järjestettävä ilotulitus. Myös Tuuskoto, uusi kunnantalo, avaa tapahtumailtana ovensa yleisölle klo 16−19. Tuusulan Taiteiden Yö -tapahtumaan on vapaa pääsy. 

Ilta täynnä tapahtumia moneen makuun

Tuusulan Taiteiden Yö tarjoilee tänä vuonna ohjelmaa moneen makuun; on ohjelmaa lapsille ja lapsenmielisille, musiikkia, tanssia, sirkusta ja paljon muuta, joiden äärellä viihtyy useammankin tunnin. Tapahtumapaikkoina toimivat niin katu-alueet kuin puutarhatkin.

Tuusulan Taiteiden Yö 2020 on erityisesti valon juhlaa. Sarvikallio valaistaan viime vuoden tapaan upealla valoteoksella, ja Tuusulanjärven tapahtuma-alueen asukkaat kutsutaan valaisemaan omia rantojaan ja pihojaan illan kunniaksi. Illan kruunaa Tuusulanjärven aalloilta klo 21.45 Asuntomessujen 50. juhlavuoden kunniaksi järjestettävä ilotulitus. Hiilineutraalin ilotulitustaideteoksen tarjoaa Tuusulan kunta ja sen toteuttaa Suomen Ilotulitus Oy.

Tuusulan Taiteiden Yö -tapahtumassa otetaan huomioon koronavirustilanteen vaikutukset ja yleisömäärää voidaan tarvittaessa rajoittaa tapahtumapisteissä riittävän turvavälin takaamiseksi. Tapahtumaan osallistujia pyydetään myös itse huolehtimaan turvaväleistä alueella liikkuessaan.

− Tuusulan Taiteiden Yö 2020 keinuu ajan aalloilla, kokemusten ja elämysten keskellä. Tänä poikkeusvuonnakin tapahtuma tarjoaa monipuolisen ohjelmakattauksen kaikenikäisille upeassa miljöössä, 28:ssa tapahtumapisteessä. Lisäherkkupaloina Tuusulan Asuntomessuilla voi nautiskella Tuusulan Taiteiden Yö goes Asuntomessut -taidemaistiaisia. Tuusulan Taiteiden Yössä voidaan siis tänäkin vuonna nauttia taiteesta ja valon illasta, kokea elämyksiä samalla, kun huolehditaan jokainen turvaväleistä ja toimitaan niin, ettei virus pääse leviämään. Lämpimästi tervetuloa, toivottaa tapahtuman tuottaja Tiina Häkkinen-Kohvakka.

Tuuskodon, uuden kunnantalon, avoimet ovet klo 16−19

Tuusulan Taiteiden Yönä myös Tuuskodon, uuden kunnantalon, ovet ovat avoinna tapahtumailtana. Kotorannankujalla sijaitseva kunnantalo avaa ovensa klo 16−19.

Paikan päälle piipahtavilla on mahdollisuus tutustua varattavissa oleviin kokoustiloihin ja esittelyssä oleviin kunnan toimintoihin, osallistua Taiteile tontti -arvontaan sekä tutustua Tuuskotoon pormestarin ja apulaispormestarien esittelykierroksilla. Pormestari Arto Lindberg johdattaa kierrokselle klo 16.30, apulaispormestari Mika Mäki-Kuhna klo 17.15 ja apulaispormestari Jussi Salonen klo 18.00. Kierrokset käynnistyvät Tuuskodon pääaulasta.


Tutustu Tuusulan Taiteiden Yön tapahtumapaikkoihin ja ohjelmaan:
https://www.taiteidenyo.fi/

Paperisia ohjelmalehtisiä on saatavilla Tuusulan kirjastoista ja Tuusulan Taiteiden Yön tapahtumapisteistä kuten Taiteilijakoti Erkkolasta ja Halosenniemestä. Lehtisiä jaetaan myös asuntomessualueella Tuusula-talolla.

Takaisin