Teatteriin turvallisesti lastenkulttuuriviikko Syysskidin aikana

30.10.2020

Tuusulan Syysskidi-lastenkulttuuriviikkoa vietetään tänä syksynä poikkeusoloissa, mutta turvallisesti. Teatteriesitys tai museokäynti lisää hyvinvointia pimeässä syksyssä ja uudessa normaalissa. Perheille avoimia lastenteatteriesityksiä on tänä vuonna vain kaksi ja ne toteutetaan turvaväleillä ja kasvomaskisuosituksella hyvin pienille yleisöille. Esityksiin on varattava liput ennakkoon.

Keskiviikkona 4.11. aamulla Tuusulan pääkirjastossa vierailee Nukketeatteri Sytkyt esityksellään Lasten oma seitsemän veljestä. Seitsemän veljeksen julkaisemisesta on kulunut 150 vuotta, ja sen kunniaksi nukketeatteritaiteilija Juha Laukkanen lähtee lasten kanssa retkelle Aleksis Kiven luo. Kivi kertoo elämästään ja seitsemän veljeksen tarinan. Esityksessä tutustutaan mm. veljesten kirjaimien opiskeluun ja seikkailuun metsässä. Liput varattavat ennakkoon www.tuusula.fi/syysskidi. Paikkoja esitykseen on varattavissa vain 15 kappaletta.

Jos saapuu keskiviikkona kuudelta ihastelemaan Taidekeskus Kasarmin (Jääkärinpolku 2) Valoa, enemmän valoa -tapahtuman valoteosta, voi puistossa kohdata myös Rouva Marraskuun iltakävelyllään. Rouva Marraskuu on kutsuttu ihastelemaan Taidekeskus Kasarmin valoja. Kutsusta innostuneena Rouva laittaa ylleen valoa loistavan hameen, hehkuvan tiaran kutreilleen ja seikkailumielen myssyn alle ja lähtee kävelylle pimeään iltaan. " Ilman pimeyttä valo ei loistaisi niin kauniisti", huokaa Rouva Marraskuu ja jatkaa matkaa. Rouva Marraskuu on nukketeatteritaiteilija Anne Lihavaisen kolmemetrinen nukkehahmo, joka kohtaa yleisöä ja tuo valoisan tervehdyksen pimeään iltaan.

Nukkehahmo Rouva Marraskuu, kuva Laura Karen

Etäkonsertteja ja yhden ryhmän yleisöjä

Tuusulan ala-asteet ja koulut pääsevät tämän vuoden Syysskidissä osallistumaan lastenorkesteri Mimmien Musapatti-etäkonserttiin. Tänä vuonna myöskään päiväkotiryhmät eivät saavu teatteriin, vaan teatteri menee päiväkotiin. Teatteriesitykset toteutetaan yhden tai kahden näyttelijän esityksillä, jotka vierailevat yhdessä päiväkodissa ja yhdessä lapsiryhmässä kerrallaan yhtenä päivänä. Yksi pieni ryhmä kerrallaan pääsee turvallisesti sukeltamaan teatterin taikamaailmaan.

Viikonloppuna tarinoita Halosenniemestä ja isän kanssa museoon

Lauantaina 7.11. Halosenniemssä kuullaan tarina Mörkö-Lassista. Taideseikkailulla tavataan Halosenniemen puutarhuri ja hänen apurinsa. Kaksikko esittelee Halosenniemeä ja kertoo juttuja Halosten perheen elämästä. Matkan varrella tavataan monenmoisia nukkehahmoja sekä yhdessä eläydytään Pekka Halosen lapsilleen kertomaan satuun Mörkö-Lassista ja metsän eläimistä. Esityksen on käsikirjoittanut ja sen esittää Susanna Hemmilä-Peltonen. Liput tähänkin esitykseen varataan ennakkoon www.tuusula.fi/syysskidi. Esitys alkaa Halosenniemen lipunmyyntirakennuksen luota ulkona.

MörköLassi ja muita tarinoita, kuva Kirsi Leimu

Sunnuntaina 8.11 on Halosenniemessä ja Taiteiljakoti Erkkolassa isänpäivän kunniaksi vapaa pääsy isille ja lapsille, isoisille ja lapsenlapsille. Museo on turvallinen vierailupaikka, kun jokainen muistaa huolehtia käsihygienista, käyttää maskia ja pitää turvävälit toisiin museovieraisiin. Halosenniemen Metsän siimeksessä - näyttelyssä nähdään suomalaista luontoa kuvaavia maisemamaalauksia Pekka Haloselta sekä muilta aikalaistaiteilijoilta. Mukana on myös nykytaiteilija, kuvanveistäjä Kim Simonssonin luontoa peilaavia voimakkaita ja mieleenpainuvia keramiikkaveistoksia. Taiteilijakoti Erkkolan näyttelyssä Tähtiä kuin Otavassa, poikia on Jukolassa juhlitaan seitsemään. Näyttelyssä on esillä eri kuvataiteilijoiden, kuten Akseli Gallen-Kallelan, Marcus Collinin, Matti Visannin, Erkki Tantun ja Riitta Nelimarkan kuvituksia romaanin tarinoihin.

Lisätiedot:

www.tuusula.fi/syysskidi

www.tuusula.fi/valoa

 

Takaisin