Tiernapojat ja muuta jouluista musiikkia -verkkokonsertti 15.12.2020 klo 18

03.12.2020

Tiernapojat Halosenniemessä 2019_kuva Sanna Hokkanen

Tiernapojat ja muuta jouluista musiikkia -verkkokonsertti esitetään tiistaina 15.12. klo 18 Tuusulan kulttuuripalveluiden Youtube-kanavalla. Konsertti on katsottavissa sunnuntaihin 20.12. saakka. Suosittu konsertti lähetetään ensimmäistä kertaa verkon välityksellä vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Verkkokonsertissa pääsee nauttimaan Halosenniemen joulutunnelmasta, vaikka museot ovat nyt suljettuina. Konsertti on ilmainen ja sen katsominen ei vaadi kirjautumista.  

– Konsertti on koostettu nimenomaan Halosenniemeen ja se on kotiutunut sinne. Miljöö on toiminut meille inspiraation lähteenä, yhtyeen koonnut Mauri Saarikoski sanoo.

– Sibeliuksen joululaulut ovat lähes kotonaan Halosenniemessä, missä niitä on aikanaan esitettykin. 

Konsertin keskeisenä teoksena on kaikkien tuntema Tiernapojat-joulukuvaelma. Halosenniemessä kuvattu tiernapoikaesitys on lähtökohdiltaan perinteinen, mutta neljän laulajan lisäksi tarinaa vie eteenpäin kuusihenkinen soitinyhtye, joka välisoittoineen ja musiikillisine kommentteineen saa teoksessa yhtä ison roolin kuin laulukvartetti. Jo parinsadan vuoden ajan esitetty teos saa soittimien myötä uudenlaisen ilmeen. Tiernapoikien lisäksi konsertissa kuullaan muuta jouluista musiikkia Suomesta ja ulkomailta. 

– Meillä Tuusulan kulttuuripalveluissa on nähty verkkoesitysten tuottaminen korona-aikana tärkeäksi, jotta voimme tarjota ilmaisia esityksiä kuntalaisille. Lisäksi näiden tuotantojen avulla tarjoamme työtä taiteilijoille ja tekniselle henkilöstölle, kulttuurituottaja Jaana Hopeakoski kertoo. 

Konsertti on jo pieni perinne, sillä sitä on esitetty Halosenniemessä vuodesta 2017 lähtien. Ohjelmisto on sama kuin viime vuonna.

Esiintyjät:

Anna-Leena Rysä, huilu

Mauri Saarikoski, viulu

Leena Tuomisto-Saarikoski, viulu

Heidi Ketola, alttoviulu

Timo Seppänen, kitara

Hannu Rantanen, kontrabasso

Anssi Häkkinen, laulu

Marko Puro, laulu

Ville Salonen, laulu

Juha Hostikka, laulu

 

Verkkokonsertin tuottaa Tuusulan kulttuuripalvelut.
Konsertti toteutetaan yhteistyössä Tuusulan museon kanssa. 

Linkki: Tuusulan kulttuuripalveluiden Youtube > (avautuu uudessa ikkunassa)

Takaisin