Stig esiintyy Halosenniemessä – koe virtuaalisesti museo ja esitys

17.12.2020

Stig laulaa jouluun valmistautuvassa Halosenniemen museossa. Kyseessä on artistin esiintyminen Halosenniemen pohjalta laaditussa HALO Avoin Ateljee -virtuaalimuseossa, jonka Tuusulan kunta avasi kesäkuussa 2020.

Sosiaalisessa mediassa on 14.12. alkaen ollut nähtävissä arvoituksellisia mainoksia, joissa partaan pukeutunut artisti kutsuu musiikkiesityksen ja Halosenniemen teosten pariin. Usea kävijä onkin löytänyt jo paikalle virtuaalimuseoon.

– Uudet ja vanhat kävijät ovat lämpimästi tervetulleita! Stigin esiintymisen myötä haluamme toivottaa kaikille hyvää joulun odotusta. Tällä hetkellä voimme ottaa vastaan vieraita Halosenniemessä virtuaalisesti. Toivomme, että koronavirusepidemian hellittäessä saamme tarjota yleisölle kulttuurielämyksiä ihan paikan päällä Tuusulanjärven maisemissa, pormestari Arto Lindberg sanoo.

Tuusulan HALO Avoin Ateljee avasi ovensa ensimmäisen kerran 17.6.2020. HALO Avoin Ateljeessa voi tutustua tällä hetkellä Pekka Halosen (1865−1933) valikoituihin teoksiin.

Käytännössä HALOon pääsee menemällä älylaitteella ilmoitettuun osoitteeseen tai lukemalla QR-koodin. Ateljeessa voi vierailla vaikka kotisohvalta käsin kellonaikaan katsomatta.

− Tuusulan kunnan mielestä AR-ateljee on luonteva osa kulttuurin Tuusulan tarjontaa. Olemme kunta, joka on tunnettu Tuusulan Rantatien perinnöstä ja kultakauden taiteilijoista – mutta myös siitä, että kunnassamme taide elää tässä päivässä. AR-museo ja Stig ilmentävät monin tavoin sitä kirjoa, mitä kulttuuri ja taide voivat tänä päivänä olla. Korona-aikana tämä on myös yksi tapa palvella ihmisiä ilman fyysistä kontaktia, pormestari Arto Lindberg kertoo.

Näin sinäkin pääset HALO Avoin Ateljeehen

Tervetuloa HALO Avoin Ateljeen näyttelyyn siellä, missä sinä olet juuri nyt. Ota älylaitteesi ja mene osoitteeseen elamisentaidetta.fi/halo ja pääset nauttimaan taiteesta omassa tahdissa, musiikin säestämänä. Näyttely on avoinna ympäri vuorokauden ja missä ikinä liikutkin.

Huom!  Jouluisessa HALO Avoin Ateljeessa kävijöiden kesken arvotaan brunssilahjakorttipaketti tuusulalaiseen Hotelli Gustavelundiin. Paketteja arvotaan kaksi. Arvontaan voi osallistua 6.1.2021 asti. 

Lisätiedot:

Pormestari Arto Lindberg, arto.lindberg@tuusula.fi, 040 314 3101

Viestintäpäällikkö Paula Miettinen, paula.miettinen@tuusula.fi, 040 314 2004

Kehittämispäällikkö Heidi Hagman, heidi.hagman@tuusula.fi, 040 314 3052

 

Jokainen meistä on oman elämänsä taiteilija. Tuusulassa voi rakentaa omanlaisensa elonkaaren: pienen kunnan edut, suuren kaupungin kyljessä antavat mahdollisuuksia vaikka mihin. Vireät kyläyhteisöt, lukuisat museot ja persoonalliset tapahtumat pitävät kunnan sykettä yllä. Irtioton maailman ääriin voi silti helposti tehdä, onhan alueellamme Suomen kansainvälisin lentokenttä. Tuusula − Elämisen taidetta. www.tuusula.fi

Takaisin