Pekka Halosen Luminen rinne lasten silmin – tutustu virtuaalisesti lasten taiteilemiin teoksiin

12.01.2021

Pekka Halonen Luminen rinne 1900 Pekka Halosen seura. Kuva Museokuva Luminen rinne lasten silmin

Halosenniemen museossa olevaan näyttelyyn ”Taiteilijaelämää – Pekka Halosen Luminen rinne lasten silmin” pääsee nyt tutustumaan YouTube-kanavalla julkaistun videon välityksellä. Museon ollessa suljettuna koronavirusepidemian vuoksi, avataan näyttely virtuaalisesti.

Haloseniemessä on esillä Suomen kultakauden taiteilijoihin kuuluneen taidemaalari Pekka Halosen Luminen rinne -klassikkoteos. Maalaus oli pohjana, kun Tuusulan koulujen oppilaat, tämän päivän oman elämänsä taiteilijat, osallistuivat viime vuonna Tuusulan kunnan järjestämään Klassikkotuunaamoon. Siinä Luminen rinne -teoksesta tuunattiin oma versio.

Lasten itse valitsemista teoksista koottiin näyttely arvoiselle paikalleen Halosenniemen museoon jo tammikuun alkuun, mutta koronavirusepidemian vuoksi museon ovet ovat parasta aikaa suljettuina. Näyttely on nyt siirretty esiteltäväksi virtuaalisesti. Tämä mahdollistaa näyttelyn katsomisen itselleen sopivana aikana. Videolla kerrotaan tarkemmin näyttelystä ja kuva kiertää Halosenniemen ateljeesta aina koululaisten hienoihin maalauksiin välittäen uuden taiteilijasukupolven iloista taiteen tekemisen tunnelmaa ja kulttuurin merkitystä Tuusulan kunnalle.

Videon on tehnyt Halosenniemen museo yhdessä kunnan viestinnän kanssa. Sen kuvauksesta, äänityksestä ja leikkauksesta vastasi Tuusulan museon media-assistentti Lassi Kivikangas.

Tutustu näyttelyyn YouTubessa
https://youtu.be/IaCEjcu64u8

Takaisin