Maija Kauhasen verkkokonsertti Halosenniemessä ke 21.4.

16.04.2021

Vahva laulu, sydäntä riipaisevat tarinat, rouhea kantele sekä groovaavat lyömäsoittimet - Yhden naisen orkesteri Maija Kauhanen esiintyy tunnelmallisessa verkkokonsertissa Tuusulan kulttuuripalveluiden Youtube-kanavalla keskiviikkona 21.4. klo 18.

Kansanmuusikko, kantele- ja lyömäsoitintaiteilija Maija Kauhasen esitys kuvataan Tuusulan Halosenniemestä verkkoon. Kauhasen musiikissa liikutaan vahvoissa tunnelmissa ja useassa kappaleessa teemana ovat eri-ikäisten naisten kohtalot. Tekstit kertovat ihmissuhteiden haasteista, kotiväkivallasta ja peloista, mutta mukaan mahtuu myös paljon iloa, lohtua ja toivoa. Vuoden 2021 konserteissa kuullaan myös esimakua tulevalta kakkosalbumilta, jonka teemana kulkee oma tila. Mistä oma tila ja turvallisuuden tunne koostuvat? Miten omat rajat muotoutuvat?

Maija Kauhasen erikoistumisalue on harvinainen Saarijärven kantele ja hän on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimpiä kansanmuusikoita. Kauhanen ja hänen soolodebyytti Raivopyörä (2017) ovat saaneet ylistäviä arvioita ja voittaneet monia tavoiteltuja palkintoja, kuten Etnogaalan Vuoden tulokas -palkinnon sekä Emman vuoden parhaasta etnoalbumista. Sooloesiintymisen lisäksi Maija Kauhanen vaikuttaa kokoonpanoissa, kuten elektrofolkyhtye Okra Playground ja rempseä kamarifolktrio Rönsy.

Osallistu konserttiin ja taiteilijatapaamiseen chatin ja videokameran kautta

Yleisö pääsee kommentoimaan konserttia reaaliajassa Youtuben keskusteluikkunassa ja lukemaan muiden katsojien kommentteja samalla konserttia seuraten. Tilaisuuden ylläpitäjät seuraavat keskustelua konsertin ajan ja ohjaavat yleisön konsertin päätyttyä alkavaan taiteilijatapaamiseen. Taiteilijatapaamisessa yleisö pääsee kohtaamaan Maija Kauhasen virtuaalisesti kasvokkain ja esittämään hänelle kysymyksiä videokameran tai chatin välityksellä. Teams-tapaamiseen pääsee liittymään tietokoneen selaimella tai mobiililaitteella, johon Teams-sovellus on ladattu. Tarkemmat ohjeet osallistumisesta löytyvät Tuusulan kulttuuripalveluiden nettisivuilta tuusula.fi/verkkoesitykset. Taiteilijatapaaminen alkaa konsertin jälkeen.

Lisätietoja verkkokonsertista tuusula.fi/verkkoesitykset
Verkkokonsertin tuottaa Tuusulan kulttuuripalvelut.
Konsertti toteutetaan yhteistyössä Tuusulan museoiden kanssa. 
Konserttitallenne on nähtävillä vapun yli, 2.5. saakka.

Linkki: Tuusulan Kulttuuripalveluiden YouTube (avautuu uudessa ikkunassa)
Linkki: Maija Kauhanen -taiteilijatapaaminen (avautuu uudessa ikkunassa)

Maija Kauhanen. Kuva: Janne Air

Kuva: Janne Air

Takaisin