Tuusulan Taiteiden Yö Halosenniemessä, Taiteilijakoti Erkkolassa, Aleksis Kiven kuolinmökillä ja Klaavolan talolla

11.8.2021

Perjantaina 13. päivänä elokuuta järjestettävän Tuusulan Taiteiden Yön teemana on Uskallus. Tapahtuma tarjoaa helposti lähestyttävän ja moni-ilmeisen kattauksen taidetta ja elämyksiä. Monenlaisiin sisätiloihin sekä puistoihin ja puutarhoihin levittäytyvä tapahtuma koostuu yli 20 tapahtumapisteestä, joihin voi kulkea kävellen, pyöräillen tai tapahtumabussilla. Tuusulan museon kohteissa on monenlaista ohjelmaa ja sisätilat ovat auki talokohtaisin kävijärajoituksin. Tuusulan Taiteiden Yön ajan vapaa pääsy.

Halosenniemessä musiikkia ja teatteria

Halosenniemen puutarhassa klo 18.30 ja 20.00 voi heittäytyä "Uskallus" -tarinateatterin mukaan. Mosaiikkiteatterin näyttelijät ja muusikko eläytyvät, improvisoivat ja tekevät yleisön tarinat hetkessä eläväksi.

Pihalla ja puutarhassa kuullaan "Metsämiehen lauluja" klo 19.00 ja 21.00. Suvisia säveliä laulavat Tuusulan Mieslaulajat Taina Piiran johdolla.

Museon sisällä on nähtävissä näyttely "Suomen valtion stipendiaatteja, kippis siis!", joka juhlistaa Pekka Halosen ystävän Väinö Blomstedtin syntymän 150-vuotisjuhlaa. Pop up -opastuksia, avoinna klo 18–22. Halosenniemeen sisälle on 20 henkilön kävijäraja sekä maskinkäyttösuositus koronaturvallisen vierailun varmistamiseksi. Huolehditaan myös ulkona turvaväleistä.

Halosenniemi 2021. Kuva Sari Tsokkinen

Taiteilijakoti Erkkolassa taidetta ja lastenohjelmaa

Erkkolan puutarhassa nähdään klo 18.30 ja 19.30 "Unelmien Lentonäytös!". Unelma lentämisestä on Teatteri Annoksen lämminhenkisen kertomuksen innoittajana. Kertomus esitetään klovnerian ja objektiteatterin keinoin ja sen pääosassa ovat klovnien sydämellinen hassuttelu, fyysinen ilmaisu sekä musiikin luomat tunnelmat. Esitys sopii 3 vuotta täyttäneille, kesto n. 35 min.

Pihapiirissä on klo 20.30 Fillaripianistin musiikkituokio.

TTY Fillaripiano kuva Kari Kohvakka

Sisällä Erkkolassa on esillä "Ajan virrassa" -näyttely, jossa on esillä Taneli Eskolan valokuvataidetta sekä Tuusulanjärven taiteilijoiden kuten Pekka Halosen, Eero Järnefeltin ja Martta Wendelinin maalauksia sekä Aleksis Kiven, J. H. Erkon, Einari Vuorelan ja Eino Leinon runoja. Sisällä Pop up-opastuksia. Erkkola avoinna 18–22. Museon sisälle kävijäraja 10 henkilöä sekä maskisuositus.

Aleksis Kiven kuolinmökillä teatteria, askartelupaja ja kummitusjuttuja

Aleksis Kiven kuolinmökki on avoinna klo 18–21, sisälle pääsee yksi henkilö tai seurue kerrallaan. Pihapiirissä on askartelupaja, jossa voi tehdä käpylehmiä ja keppikäärmeitä. Käytössä uusia ja perinteisiä materiaaleja. Sopii kaiken ikäisille.

Klo 19 alkaa esitys "Yksi seitsemänä", jossa näyttelijä Kalle Tahkolahti heittäytyy kaikkien veljesten rooleihin yhden miehen Seitsemän veljestä -romaanin tulkinnassa. Ohjaus Tiina Häkkinen-Kohvakka.

Yksi seitsemänä esityksesö Kalle Tahkolahti. Kuva Kari Kohvakka

Mökin kuistilla klo 21.30 Ville Mustonen kertoo illan jo hämärtyessä kummitusjuttuja – Kaameata?

Klaavolan talolla historiaa ja musiikkia

Klaavolan museo on pihapiireineen avoinna 18.00–21.00. Pihamaalla klo 18.00 ja 19.30 Tuuslaulajat Team esittää "Kesäisiä hetkiä" a cappella -lauluja ja loihtii musiikillisia tunnelmia keinuen kesän hetkissä, kertoen rakkaudesta ja ystävyydestä.

Tuuslaulajat Team Kuva Kari Kohvakka

Uskallusta ilmassa – Tuusulan Taiteiden Yö 13.8.2021

Jo vuodesta 1993 järjestetty taidetapahtuma upeissa Tuusulanjärven rantamaisemissa ja Hyrylän keskustassa toteutuu tänäkin vuonna. Taiteen tekemisessä on tärkeää uskaltaa heittäytyä, uskoa omaan tekemiseen ja omiin ideoihin. Uskallusta vaatii myös tapahtuman järjestäminen korona-aikaan. Tuusulan Taiteiden Yö valitsi vuoden teemaksi Uskallus ja sopeutti ohjelman rajoitusten mukaiseksi.

Tapahtumaohjelma sijoittuu pääosin ulkotiloihin; pihoille, puutarhoihin, puistoihin ja terasseille – terveysturvallisesti, rajoituksia noudattaen. Tutustu Tuusulan Taiteiden Yön ohjelmaan www.taiteidenyo.fi

Takaisin