Halosenniemen remontti sulkee museon loppuvuodeksi

26.08.2021

Halosenniemi on kiinni syyskuun alusta vuoden loppuun asti kunnostustöiden vuoksi. Museorakennuksessa aloitetaan kuntokartoitus- ja korjaussuunnitelman mukaisia korjauksia. Samalla parannetaan rakennuksen turvallisuutta ja näyttelytekniikkaa.

Halosenniemestä on tehty laaja kuntokartoitus- ja korjaussuunnitelma, joka valmistui keväällä 2021. Rakennuskonservaattori Tony Lidman totesi raportissa Halosenniemen olevan kokonaisuudessa hyvässä kunnossa, mutta erilaisia kunnostustoimia täytyy tehdä tulevien vuosien aikana. Viime syksynä talon paanukattoa jo korjattiin ja tervattiin. Tänä keväänä rakennuksen ympäristöstä myös karsittiin sellaista puustoa, jotka olivat liian lähellä rakennusta.

Syyskuussa Halosenniemessä jatketaan sellaisilla kunnostustöillä, ettei museota voida pitää samalla avoinna. Muun muassa rakennuksen tulisijat tarkistetaan ja kunnostetaan. Useat niistä toimivat yhä lämmönlähteenä, tosin sähkövastuksilla. Lisäksi rakennuksen sähköjä, valaistusta ja verkkoyhteyksiä parannetaan. Tällaisten historiallisten rakennusten korjaaminen vie aikaa ja vaatii monenlaista erikoisosaamista, joten kunnostusta tehdään myös lähivuosien aikana.

Edellisen kerran Halosenniemessä tehtiin laajempia kunnostustöitä 1980-luvun lopulla, jolloin rakennuksen entisöinnissä huonetiloja palautettiin alkuperäiseen Halosten aikaseen asuunsa.

Halosenniemen kunnostus 1990, rakennuskonservaattori katolla. Kuva István Kecskeméti v4885

Rakennuskonservaattori Halosenniemen katolla 1990. Kuva Tuusulan museo, István Kecskeméti

Lisätietoja
Kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Ulla Kinnunen, p. 040 314 3456

Halosenniemi
Tuusulan museo
Halosenniementie 4–6, Tuusula
www.halosenniemi.fi
www.tuusula.fi/museot

Takaisin