Minä elän! -klubeilla musiikillista ja lyyristä taituruutta

27.07.2023

Mieleenpainuvat Minä elän! -klubien konsertit järjestetään syksyllä 2023 Sarvikallion jylhässä maisemassa ja tunnelmallisessa Halosenniemessä.

Folk-musiikkia soittavan Loimolan Voiman ulkoilmakonserttiin 10.8. Sarvikalliolla voi tulla aistimaan, kun luonto ja musiikki yhdistävät voimansa. Yhtyeessä esiintyvät veljekset Miša Saatsi ja Miikkula Saatsi. Livenä muusikoiden karisma ja karjalainen tarinankerronta lomittuvat musiikin kanssa ainutlaatuiseksi keikkakokemukseksi. Sateen sattuessa konsertti järjestetään Taiteilijakoti Erkkolassa.

Halosenniemen klubien aloitusvuorossa 25.8. kuullaan upeaääninen laulaja-lauluntekijä Kielo Kärkkäinen. Kielon syvät tulkinnat tuovat keikoille intensiivisen ja ainutlaatuisen tunnelman. Tampereella asuva muusikko on lyhyessä ajassa kivunnut kotimaisten artistien kärkikastiin. Kärkkäisen yhtyeeseen kuuluvat kitaristi Matti Salo ja tenorisaksofonisti Sami Sippola.

Lokakuun klubilla 12.10. esiintyy viisihenkinen runofolk-yhtye Einoa. Elina Arlinin luotsaama yhtye esittää Eino Leinon teksteihin pohjautuvaa musiikkia. Yhtyeen ensimmäinen kokopitkä albumi ”Rauha” julkaistiin toukokuussa 2022 ja se sai positiivisen vastaanoton yleisöltä ja kriitikoilta.

Vuoden viimeisellä klubilla 14.12. yhdistyy kahden lahjakkaan muusikon taituruus Duo Lehtinen & Lipasti -kokoonpanossa. Viulisti Pauliina Lehtinen ja pianisti Sakari Lipasti ovat saaneet kiitosta musiikillisesta kauneudesta ja persoonallisuudestaan. Halosenniemessä duolta kuullaan huolellisesti valittuja klassisen musiikin ikoneita sekä Sibeliuksen joululauluja.

Miljöö tuo oman tunnelmansa Minä elän! -klubeihin

Aleksis Kiven merkkivuonna aloitetut klubit ovat olleet yleisön suosikkeja, ja liput on myyty ennakolta loppuun. Esitykset ovat saaneet yleisöltä kiitosta, ja taiteilijat ovat kokeneet esiintymisen Halosenniemen korkeassa ateljeessa upeana elämyksenä. Halosenniemi on ainutlaatuinen paikka kokea taidetta sen eri muodoissa, sillä kansallisromanttinen ateljeekoti henkii taianomaista 1900-luvun alun tunnelmaa. Museokohteet tarjoavat intiimin kulttuurikokemuksen, kun esitysten paikkamäärä rajattu neljäänkymmeneen katsojaan.

Minä elän! -klubit syksy 2023

Sarvikallion nuotiopaikka (Sarvikalliontie, Tuusula)
Loimolan voima, torstai 10.8. klo 18
Vapaa pääsy

Halosenniemi (Halosenniementie, Tuusula)
- Kielo Kärkkäinen, perjantai 25.8. klo 19
- Einoa, torstai 12.10. klo 19
- Duo Lehtinen & Lipasti, torstai 14.12. klo 18
Liput 20 €
tuusula.lippu.fi

Minä elän! -klubit järjestää Tuusulan kulttuuripalvelut. Lisätietoja kulttuuri@tuusula.fi.

Einoa4KuvaajaAnttiKokkola
Einoa. Kuva Antti Kokkola

 

Takaisin