Piirustuskoulusta maailmalle -näyttely jatkuu Halosenniemessä

28.05.2020

Alber Gebhard, Kotoinen ranta 1896, öljymaalaus, yksityiskokoelma. Kuva Harri SilanderHalosenniemen kesänäyttelynä jatkaa talvella avattu "Piirustuskoulusta maailmalle – Albert Gebhard Pekka Halosen vieraana". Näyttelyssä esitellään kultakauden taiteilijoiden Pekka Halosen ja Albert Gebhardin teoksia yhteisiltä opiskeluajoilta lähtien myöhäisempien vuosien piirroksiin ja maalauksiin. Kesäksi näyttelyä on täydennetty Pekka Halosen kesäisillä maisemamaalauksilla. Myös Halosenniemen kokoelmaan keväällä hankittuja uusia Halosen teoksia on laitettu esille.

Pekka Halonen ja Albert Gebhardin kuuluivat kumpikin ns. Nuoren Suomen piiriin. Heidän tavallisen kansan elämää sekä suomalaista maisemaa kuvaamat maalauksensa vahvistivat suomalaista identiteettiä. Albert Gebhard oli myös taidokas piirtäjä ja suosittu muotokuvamaalari. Hän ansioitui myös opettajana.

Halosenniemen näyttelyä on täydennetty muun muassa vaihtamalla Pekka Halosen talvimaisemia kesäisempiin teoksiin. Myös keväällä Halosenniemen kokoelmaan hankitusta viidestä Pekka Halosen teoksesta on nähtävillä kolme: öljymaalaus Yrjö lukee (1908) sekä monotypiat lukevasta pojasta ja pulloasetelmasta. Lisäksi näyttelyä on täydennetty Halosten taiteilijasukua sekä perhe-elämää esittävillä valokuvilla.

Halosenniemi on avoinna joka päivä klo 11–18. Kävijämäärä on rajoitettu enimmillään 40 henkilöön ja museossa suositellaan kulkemaan tiettyä reittiä. Asiakasmateriaali museosta ja näyttelyistä on saatavilla verkkosivulta www.halosenniemi.fi/asiakasmateriaali.

Lisää Halosenniemen näyttelystä >

Piirustuskoulusta maailmalle
– Albert Gebhard Pekka Halosen vieraana
21.1.–16.3. ja 1.6.–6.9.2020

Halosenniemi
Halosenniementie 4–6 (Rantatie), Tuusula
p. 040 314 3466
www.halosenniemi.fi
www.facebook.com/halosenniemi
www.instagram.com/halosenniemi

Avoinna
1.6.–6.9. ma–su klo 11–18

Pääsymaksut
aikuiset 8 €
eläkeläiset, opiskelijat 6 €
lapset (7–16 v.) 2 €
Museokortti-museo

Näyttelyn yleisöopastukset
sunnuntaisin klo 13 suomeksi ja klo 15 englanniksi

 

Takaisin