Halosenniemen kunnostustyöt jatkuvat syyskuussa

31.08.2022

Halosenniemen kesäkesäkausi on päättynyt ja rakennuksen kunnostustyöt jatkuvat syyskuusta alkaen. Museo on suljettuna tämän ajan ja tiedotamme lokakuun puolelle tulevan avautumispäivän kunnostuksen yksityiskohtien varmistuttua.

Halosenniemestä tehtiin laaja kuntokartoitus- ja korjaussuunnitelma keväällä 2021. Rakennuskonservaattori Tony Lidman totesi raportissa Halosenniemen olevan kokonaisuudessa hyvässä kunnossa, mutta erilaisia kunnostustoimia täytyy tehdä tulevien vuosien aikana.

Halosenniemen museo oli suljettuna kunnostustöiden vuoksi syyskuusta 2021 alkaen puoli vuotta. Silloin rakennuksessa päivitettiin lämmitys-, valaistus- ja turvajärjestelmiä ja talon tulisijoja kunnostettiin. Keväällä oli vuorossa talon ulkoseinät, joissa hirsien välit rivettiin ja pinnat käsiteltiin Roslagin mahongilla. Kesän aikana Halosenniemen saunalla korjattiin korjattiin kuistia ja laituri uusittiin. Syyskuun aikana sisäpuolen kunnostustöiden lisäksi uusitaan valaistusta pihapiirissä ja parkkipaikalla.

Halosenniemi 2021. Kuva Sari Tsokkinen

Halosenniemen valmistumisesta 120 vuotta

Pekka Halonen muutti Tuusulaan vuonna 1898. Oman ateljeekodin rakentaminen alkoi vuosisadan alussa: sauna valmistui kesällä 1901 ja loppuvuodesta oli päärakennuksessa kaksi huonetta asumiskunnossa. Ateljee ja muut tilat valmistuivat seuraavana vuonna. Halosenniemen suunnitteli Pekka Halonen yhdessä veljensä Antin kanssa. Muiden taiteilijakotien tapaan myös Halosenniemessä suunniteltiin ja valmistettiin itse huonekaluja, mattoja ja tekstiilejä. Talon tulisijat ovat pääosin Pekka Halosen käsialaa. Halosenniemen arkkitehtuuri, sisustus ja ympäröivä luonto luovat harmonisen kokonaistaideteoksen, mikä puhuttelee kävijöitä yhä uudelleen.

Takaisin