Halosenniemi soi tammikuun konserteissa

23.11.2022

Soiva Halosenniemi -näyttelyssä kuullaan suomalaisten eturivin muusikoiden tekemiä musiikkikappaleita Pekka Halosen taideteoksista. Tammikuussa Halosenniemessä järjestetään kolme konserttia, joissa esiintyvät musiikkia tehneet Viikate, Laineen Kasperi ja Erja Lyytinen. Halosten ajoista lähtien ovat kuva- ja säveltaiteet olleet harmoniassa Halosenniemessä, jonka perintöä Soiva Halosenniemi -hanke jatkaa.

Viikate 2022-2ByTerhi Ylimäinen pressi Laineen Kasperi kuva-TonyP Erja Lyytinen Kuva Antti Karppinen

Loppiaisena 6.1. Viikate esiintyy Halosenniemessä akustisella kokoonpanolla. Heidän musiikille ominaispiirteitä ovat kaikuisat ja kaihoisat melodiat, joidenka pohjana toimii melankolinen rautalanka rock. Soiva Halosenniemi -näyttelyyn Viikate inspiroitui tekemään kappaleen Pekka Halosen teoksesta Omakuva (karvalakki päässä).

Räp-artisti Laineen Kasperi sävelsi näyttelyteoksensa Pekka Halosen luonnokseen Laskevan auringon polvistujat. Muodoltaan hänen musiikkinsa muistuttaa vaihtoehtoista suomiräppiä, mutta yleisiin räp-musiikin aiheisiin ja konventioihin nähden sanoma ja asenne on melko päinvastainen. Laineen Kasperi esiintyy Halosenniemessä lauantaina 7.1. 

Soiva Halosenniemi -näyttelyn päätöspäivänä 15.1. esiintyy Erja Lyytinen, joka kuuluu kiistattomasti blues-maailman tähtiin. Tunnusomaisin elementti ja musiikin sydän on sähköinen slidekitara. Sanoituksissa pureudutaan arkipäivän haasteisiin ja rakkaudellisiin aiheisiin. Soiva Halosenniemi -näyttelyyn Erja Lyytinen osallistui Pekka Halosen teoksella Väinämöinen Tuonelassa.

Halosenniemessä järjestettävien konserttien liput 25 € ja niiden myynti alkaa 23.11. Tuusulan kunnan verkkokaupassa shop.tuusula.fi.

Soiva Halosenniemi -näyttelyssä Pekka Halosen vieraana ovat musiikkikappaleillaan Viikatteen, Laineen Kasperin ja Erja Lyytisen lisäksi Lasten Hautausmaa, Emmi Schwartz ja Anna Inginmaa. Musiikkitulkinnoilla juhlistetaan Halosenniemen 120 vuotista ateljeekotia.

Soiva Halosenniemi -konsertit

pe 6.1. klo 19 Viikate – akustisesti
la 7.1. klo 19 Laineen Kasperi
su 15.1. klo 19 Erja Lyytinen – soolo

Liput 25 €, ennakkomyynti shop.tuusula.fi

Ovella lippuja on myynnissä ainoastaan tapahtumapäivänä, mikäli niitä jää jäljelle. Konsertin kesto n. 45 min. Ovet avataan n. 15 minuuttia ennen konsertin alkua. Halosenniemi ei ole esteetön.

Soiva Halosenniemi -näyttely

11.10.2022–15.1.2023 

Lue lisää näyttelystä >

Halosenniemi

Halosenniementie 4–6 (Rantatie), Tuusula
p. 040 314 3466
www.halosenniemi.fi
www.facebook.com/halosenniemi
www.instagram.com/halosenniemi
www.youtube.com/tuusulanmuseo

Avoinna
11.10.–15.1. ti–su klo 12–17
Joulutauko 22.–26.12.

Pääsymaksut
10/8/4 €. Museokortti-museo.

Takaisin