Miten Myllykylän Maikusta tuli iäti uskollinen Maija? – Kirsti Mannisen luento Halosenniemessä

23.02.2023

Kirjailija Kirsti Mannisen luennoi Halosenniemessä Naistenpäivänä 8.3. taidemaalari Pekka Halosen puolisosta Maija Halosesta. ”Mikä minusta tullee”, pohti nuori Maija Mäkinen jo varhain aavistamatta, että hänestä oli tuleva Pekka Halosen vaimo ja innoittaja, Halosenniemen kulttuurikodin monitaitoinen emäntä ja suurperheen äiti. Kirsti Manninen on tutustunut Tuusulan museon lahjoituksena saamaan uuteen arkistoaineistoon, jossa on muun muassa Maijan ja hänen läheistensä kirjeitä. Ne avaavat aivan uusia näkökulmia hänen elämäänsä.

Kirsti Manninen Kuva Otava Jonne Räsänen
Kirsti Manninen. Kuva Otava, Jonne Räsänen

Maija Halosen (os. Mäkinen, 1873–1944) syntymästä tuli kuluneeksi 150 vuotta tammikuun alussa 2023. Halosenniemen näyttelyssä ”Myllykylän sinisilmäinen ja valkotukkainen – Maija Halonen 150 vuotta” on esillä Pekka Halosen maalauksia pariskunnan yhteiseltä elämäntaipaleelta. Maisemamaalausten ja perhekuvien lisäksi näyttelyssä esitellään Maijan elämää kahdeksanlapsisen perheen äitinä, puutarhurina, pianistina, kielenkääntäjänä ja tekstiilisuunnittelijana. Hän oli monitaitoinen nainen, joka nautti haasteellisesta elämästään taiteilijan puolisona.

Luento on Halosenniemessä keskiviikkona 8.3. klo 18. Tapahtumaliput 12 € ovat myynnissä ennakkoon Tuusulan verkkokaupassa shop.tuusula.fi. Ovella myydään lippuja ainoastaan, mikäli niitä on jäänyt jäljelle.

Miten Myllykylän Maikusta tuli iäti uskollinen Maija? -luento
ke 8.3. klo 18
Kirjailija Kirsti Manninen

Liput 12 €, myynnissä ennakkoon Tuusulan verkkokaupassa:
shop.tuusula.fi/tuote/luento-8-3-miten-myllykylan-maikusta-tuli-iati-uskollinen-maija/

Halosenniemi
Halosenniementie 4–6, Tuusula
www.halosenniemi.fi

Takaisin