Yleisö äänesti Suomen upeimman taiteilijakodin – Museokortin erikoispalkinto Halosenniemelle!

29.05.2023

Pekka Halosen ateljeekoti Halosenniemi voitti Museokortin järjestämän äänestyksen Suomen hurmaavimmaksi taiteilijakodiksi. Halosenniemi palkittiin Museogaalassa osana Museoliiton 100-vuotisjuhlia. Gaalassa jaettiin myös muita museoalan palkintoja, kuten maineikas Vuoden museo -palkinto, jonka sai Riihisaari – Savonlinnan museo.

Halosenniemi Kuva sari tsokkinen

Museokortin vuoden 2023 erikoispalkintokilpailussa annettiin yhteensä ennätykselliset 5 000 äänä, joista voittaja sai lähes kolmasosan. Äänestäjät saivat antaa perustelunsa valinnalleen suosikkikohteestaan. Voittajamuseoksi valikoitunut Halosenniemi keräsi paljon ylistystä ainutlaatuisesta miljööstään ja vaikuttavuudestaan.

”Halosenniemi on upea, erityisesti ateljee. Lisäksi rakastan miljöötä, pihaa. Ihana istua kalliolla Tuusulanjärvenrannalla Halosenniemen pihassa. Siinä kuulee ajattomuuden liplatuksen ja sielu on vapaa. ”

”Erilaiset näyttelyt sopivat hienosti Halosenniemen miljööseen. Firenzeläinen utuinen kukkula näyttää aivan taianomaiselta hirsiseinällä. Piha, puutarha ja ranta ovat ainutlaatuinen kokonaisuus. En kyllästy koskaan Halosenniemeen, se tarjoaa joka kerta uudenlaisen elämyksen.”

”Halosenniemi on aina henkeäsalpaava kohde Tuusulanjärven ympäriajolla, mieli ja sielu lepää niemen nokassa ja puutarhassa ja jylhä ja komea hirsirakennus saa arvostamaan entisajan rakennusosaamista.”

“Eleetöntä tyylikkyyttä ja harmoniaa. Taiteilijan ateljee ja suuren perheen koti on sulautunut puutarhoineen ympäristöönsä hienosti ja on inspiroinut taiteilijaa lukuisiin teoksiin.”

Lue koko uutinen Museokortin sivuilta museot.fi/uutiset.php?aid=17246

Halosenniemen museo kiittää kaikkia äänestäjiä!

Takaisin