Halosenniemessä 9.11. taiteilijavieraana Stiina Saaristo

03.11.2023

”Haaveita ja näkyjä – nykytaidetta Nelimarkka-Rahastosta” -näyttelyn taiteilijoita on kutsuttu kertomaan teoksistaan Halosenniemeen. Ensimmäisenä taiteilijavieraana on Stiina Saaristo torstaina 9.11. klo 18. Saaristo kertoo aiheistaan otsikolla "Kiltit ja tuhmat tytöt" ja yleisöllä on myös mahdollisuus keskustella aiheista.

Kukapa ei olisi kuullut satua sammakkoa pussaavasta prinsessasta, jotta tuleva sulho ilmaantuisi kuin taikaiskusta. Halosenniemen näyttelyssä esillä olevassa Stiina Saariston (1976–) teoksessa Rukkaset lapsekas aikuinen kohottaa sormiensa välissä sammakon kohti aukinaista suutaan, etualan perspektiivissä suureksi paisunut suolasirotin viittaa suupalan maustamiseen tarvittaessa. Avonaisen suun ahnaus syvään uurretun mekon ja muhkeiden korujen kanssa korostavat toiveita ja haluja, ja ilmeisen odotetun prinssin petturuus saa teoksessa erikoisen lopun.

Stiina Saaristo, Rukkaset, 2001, öljy kankaalle 270x140cm, Nelimarkka-Rahaston kokoelma

Stiina Saaristo, Rukkaset, 2001, öljy kankaalle 270x140cm, Nelimarkka-Rahaston kokoelma

Saariston suorasukainen tapa kuvata suoraan edestäpäin groteskisti, mutta huumorilla höystettynä, löi läpi hänen valmistuttuaan Kuvataideakatemiasta 2005. Aihe on Saaristolle tyypillinen; kritisoida kiiltokuvamaisia romanttisia käsityksiä maailmasta, jossa naisten ja miesten roolit ovat jakautuneet patriarkaalisesti.

Seuraavana taiteilijavieraana 30.11. Katja Tukiainen avaa teoksensa ”Mumme keräsi irronneet hiukset neulatyynyn täytteeksi” taustoja.  Myöhemmin taiteilijavieraaksi saapuvat muun muassa Viggo Wallensköld, Kim Simonsson ja Nelimarkka-Rahaston hallituksen jäsen, taiteilija Riitta Nelimarkka. Tilaisuuksiin museon sisäänpääsymaksu tai Museokortilla ilmaiseksi.

Halosenniemessä on esillä Haaveita ja näkyjä -näyttelyn värikkäät ja monitulkintaiset nykytaiteen teokset Nelimarkka-Rahaston kokoelmasta. Näyttely tuo yhteen unelmia elämästä, matkahaaveita tuntemattomaan, toivoa perheistä ja elämänviisauksien etsintää vanhoista kulttuureista. Teoksia on esillä yli kolmeltakymmeneltä taiteilijalta, muun muassa Stiina Saaristolta, Veikko Mylleriltä, Kim Simonssonilta, Emma Ainalalta, Tommi Toijalta, Jarmo Mäkilältä ja Marja Sunalta. Mukana on myös Halosenniemen isännän Pekka Halosen teoksia.

Haaveita ja näkyjä – nykytaidetta Nelimarkka-Rahastosta
31.10.2023–21.4.2024

Banneri HN Haaveita ja näkyjä

Halosenniemi
Halosenniementie 4–6, Tuusula
p. 040 314 3466
www.halosenniemi.fi

Avoinna
ti–su klo 12–17

Pääsymaksut
10/8/4/0 €
Museokortti
Kaikukortti

Haaveita ja näkyjä -taiteilijatapaamiset

Kiltit ja tuhmat tytöt
to 9.11. klo 18 Taiteilijavieraana Stiina Saaristo

Mumme keräsi irronneet hiukset neulatyynyn täytteeksi
to 30.11. klo 18 Taiteilijavieraana Katja Tukiainen

Katseen kohteena
to 18.1.2024 klo 18 Taiteilijavieraana Viggo Wallensköld

Taiteilijavieraana Kim Simonsson
to 8.2.2024 klo 18             

Oma katse
pe 8.3.2024 klo 18 Naistenpäivänä taiteilijavieraana Riitta Nelimarkka

Takaisin